Gå til hovedinnhold
20. oktober 2020 Kjøkkenveien

Fargerik fristelse

Friske bær med hjemmelaget vaniljesaus.

Knapt noe er så enkelt og likevel så godt, som friske bær – som dessert eller som kos når du skal unne deg noe ekstra.

Det aller beste er selvsagt å bruke selvplukkede bær, i sesong, men de fleste av oss har i dag tilgang på bær gjennom hele året. Det eneste du trenger i tillegg, er en god vaniljesaus, som du veldig enkelt kan lage selv.

Det du trenger:

  • 2,5 dl fløte
  • 2,5 dl melk
  • ½-1 vaniljestang
  • 95 gr sukker
  • 5 eggeplommer

Skrap frøene ut av vaniljestanga, og hell melk og fløte i ei gryte sammen med vaniljestanga. Deretter heller du ­sukkeret i, og det hele blandes godt under opp­varming. Ha fem eggeplommer i en bolle, og bland disse godt. Deretter heller du melkeblandingen over i bollen med eggeplommene, og visper det hele i hop. Hell deretter blandingen tilbake i gryta. Visp blandingen mens det varmes opp, men sørg for at det ikke koker. Til slutt siles sausen over i en serveringsskål.

Anrett bær på fat eller i skål. Du velger selvsagt de bærene du liker best, men prøv å gjøre dette til en fargeopplevelse like mye som en smaksopplevelse.

Bengt-Gøran Thorbjørnsen

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.