Gå til hovedinnhold
Karakter, dybde og det personlige uttrykket trumfer. I 2020 kan du trygt ta helt av på badet.
Veldig mange velger peisen i stua for kosen sin del, ikke for varme men mer som et møbel.
Her er et eksempel med en kombinasjon av tynne, stående fliser som har fått en marmorflis under som en kontrast.
Mange forbinder fliser med bad og entré, men stadig flere fargemuligheter og størrelser gjør flisene ­anvendelig i alle rom. Her fliser som ser ut som parkett.
I en peisovn ser mange mer etter et dekor. og designelement, enn en oppvarmingskilde.
I en peisovn ser mange mer etter et dekor. og designelement, enn en oppvarmingskilde.

Større flis og flispanel

Jørns far, Edvart, etablerte butikken som et tapetsenter i 1979 og jobber fortsatt aktivt her selv om sønnen har tatt over ledelsen. De har opplevd svingende konjunkturer i alle de år. Akkurat i år styrer de inn mot en omsetningsvekst på rundt 30 prosent på grunn av at så mange av oss har valgt å legge feriepengene i hus og hjem. Jørn har ingen problemer med å anbefale fliser.

– Flis er flere hundre år gammel tradisjon, og vi finner alt fra den billige, vanlige – til håndlagde fliser med sjel. En typisk og viktig trend er størrelse. Flis i dag er stort sett fra 60×60 cm og oppover. Før hadde vi bare 20×20. Nå kan du legge flis på store flater, variere dem i størrelse og ha med innslag av mosaikk. Det er også en trend med stående flispanel, 5×150 cm, for eksempel.

I tillegg skal fargene og materialene gli naturlig over i hverandre. Her har fargevalget på fugemassen mye å si.

– Som regel stiller kundene mer forberedt nå enn tidligere år, og velger en fagbutikk som oss for å få god informasjon. De har ofte sett bilder på instagram eller latt seg inspirere av en blogg. Så er det opp til oss å veilede dem til beslutninger de blir fornøyde med, forklarer Jørn.

Se flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

z