Gå til hovedinnhold

Edvart Pedersen (nr 2 fra venstre) etablerte butikken, og sønnen Jørn Heyerdahl (t.v.) har stått i salg her fra han var 14 år gammel. Med seg har de Harald, Erlend og Iselin. Felles for kvintetten er at de elsker faget sitt!

Medlem og partner Partner

Frister med flis

Med 40 års kompetanse og erfaring, kan Modena Fliser i Harstad by på det meste. En av trendene nå er våtromsfliser som ser ut som trepanel. Og peisovner er ikke lenger viktig for oppvarming, men som et designmøbel.


MODENA FLISER

Fliser

10 % rabatt på ordinære varer

modena.no | 977 19 650

Modena fliser i Harstad er også Fargerike Harstad. Den lokale fagbutikken har siden henholdsvis 2011 og 2012 vært tilknyttet begge disse kjedene. Årsaken er både innkjøpssamarbeid og hjelp til markedsføring og kampanjer. I butikken råder tung fagkompetanse. De ansatte legger sin yrkesstolthet i å holde seg oppdatert om de trender, teknikker og ikke minst den ­teknologien som til enhver tid råder grunnen.

Liker lørdagen

– Den suverent beste dagen på jobb er lørdager, for kommer gjerne hun og han sammen til butikken, sier daglig leder Jørn Heyerdahl Pedersen.

– Ja, hvor god er du egentlig blitt på parterapi?

Jørn flirer.

– Jeg liker å få treffe begge to, og hjelpe dem til å finne kompromisset de begge kan enes om. Den beste tilbakemeldingen jeg kan få er når det kommer en nye kunder inn i butikken med beskjed om at «den og den» har sendt dem hit. Da vet jeg at vi har lykkes. At kundene både er fornøyde selv og løsningene inspirerer dem de har på besøk.

Jørn innrømmer glatt at han kan prate i timer om både fliser og peisovner. Sistnevnte havner også mer og mer i kategorien dekor.

– De færreste har i dag vedfyring som eneste oppvarmingskilde. I en peisovn ser de mer etter et dekor- og designelement. Fagmannen nevner ellers at de fleste som sliter med at ovnen soter, gjør det fordi moderne hus er så tette at de gir dårlig trekk. Modena leverer derfor ovner med friskluftstilføring.

Karakter, dybde og det personlige uttrykket trumfer. I 2020 kan du trygt ta helt av på badet.
Veldig mange velger peisen i stua for kosen sin del, ikke for varme men mer som et møbel.
Her er et eksempel med en kombinasjon av tynne, stående fliser som har fått en marmorflis under som en kontrast.
Mange forbinder fliser med bad og entré, men stadig flere fargemuligheter og størrelser gjør flisene ­anvendelig i alle rom. Her fliser som ser ut som parkett.
I en peisovn ser mange mer etter et dekor. og designelement, enn en oppvarmingskilde.
I en peisovn ser mange mer etter et dekor. og designelement, enn en oppvarmingskilde.

Større flis og flispanel

Jørns far, Edvart, etablerte butikken som et tapetsenter i 1979 og jobber fortsatt aktivt her selv om sønnen har tatt over ledelsen. De har opplevd svingende konjunkturer i alle de år. Akkurat i år styrer de inn mot en omsetningsvekst på rundt 30 prosent på grunn av at så mange av oss har valgt å legge feriepengene i hus og hjem. Jørn har ingen problemer med å anbefale fliser.

– Flis er flere hundre år gammel tradisjon, og vi finner alt fra den billige, vanlige – til håndlagde fliser med sjel. En typisk og viktig trend er størrelse. Flis i dag er stort sett fra 60×60 cm og oppover. Før hadde vi bare 20×20. Nå kan du legge flis på store flater, variere dem i størrelse og ha med innslag av mosaikk. Det er også en trend med stående flispanel, 5×150 cm, for eksempel.

I tillegg skal fargene og materialene gli naturlig over i hverandre. Her har fargevalget på fugemassen mye å si.

– Som regel stiller kundene mer forberedt nå enn tidligere år, og velger en fagbutikk som oss for å få god informasjon. De har ofte sett bilder på instagram eller latt seg inspirere av en blogg. Så er det opp til oss å veilede dem til beslutninger de blir fornøyde med, forklarer Jørn.

Flere artikler