Gå til hovedinnhold
Reportasje

Polaria i grønt

HVA

Hvis du har tid til overs i Tromsø, bør du unne deg et besøk på Polaria. Dette er et opplevelsessenter og et akvarium, ­tilrettelagt for hele familien, og ett av to steder i hele Europa hvor du kan studere storkobbe på nært hold.

HVORFOR

Kunnskap om Arktis er noe som angår alle som bor i Nord-Norge. Særlig i en tid hvor klimaendringene er så store at de er merkbare, er det viktig å kunne dele innsikt i hvordan mennesker og natur – og livet i havet og livet på land – er avhengig av hverandre.

HVOR

Polaria ligger helt sør i Tromsø sentrum, ved Tromsøysundet, og med Framsenteret som nærmeste nabo. Polaria er et av ­Nord-Norges best besøkte turistmål.

HVORDAN

Akvariene med storkobbe og steinkobbe er senterets hovedattraksjoner, men du finner også panoramakino, som hver halvtime viser filmer om Svalbard og nordlyset.

NÅR

Polaria har åpent hver dag mellom 10- og 16 – også i helgene – og er blitt fullt ­tilgjengelig for publikum etter en ufrivillig pause som følge av korona­pandemien.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.