Gå til hovedinnhold
15. juni 2020 Kjøkkenveien

Sorbet, den perfekte forfriskningen

Knapt noe er mer ­forfriskende i sommervarmen enn en selvlaget sorbet.

Det er ikke vanlig å lage iskrem eller sorbet selv. Grunnen til dette er at de færreste har egen ismaskin, og at det er veldig arbeidskrevende å lage is uten. Men du får veldig gode ismaskiner til en høyst overkommelig pris, og med en sånn kompis i hus åpner det seg en hel verden av muligheter til å lage ­spennende desserter.

Sorbet er i prinsippet sammensatt av sukkerlake og syrlighet, men man kan ­tilsette utallige smaker – for eksempel frukt og bær – eventuelt sjampanje, akevitt eller andre ting man liker.

  • Kok opp én liter vann og 650 gram sukker, og kjøl denne ned etterpå.
  • Tilsett 250 gram (2,5 dl) sitronsaft.

Bengt Gøran Thorbjørnsen serverer oppskrift og fremgangsmåte i Bolyst.

Bland dette i ismaskinen, og la denne jobbe i 25-30 minutter. For å få en hvitere farge kan du tilsette litt melk, og når isen er ferdig kan du pynte med revet skall av sitron eller lime, og gjerne et mintblad.

En sorbet er en flott forfriskning i ­sommervarmen, og den egner seg ­ypperlig som dessert, særlig etter en «tung» middag. Men husk at den er aller best fersk. Opplevelsen kan gjerne sammenliknes med softis: Når den er fersk er den myk og smidig, men etter å ha ligget i fryseboks i 18 minusgrader er opplevelsen en helt annen – selv om smaken er den samme.

Flere artikler