Gå til hovedinnhold
Inspirasjon Reportasje

Historiske Trondenes

HVA:

Hvis du har ledig tid i Harstad, bør du unne deg et besøk
til ­Trondenes historiske senter. Senteret ble innviet i 1997
og er en del av Sør-Troms museum, og som et sentralt og
naturlig midtpunkt rager ­Trondenes kirke med sin egen
historie helt tilbake til ca 1200-1450 e. kr.

HVORFOR:

Et besøk i disse historiske omgivelsene, og hovedutstillingen «Med kors og sverd gjennom 1000 år» vil gi deg en forståelse av den nordnorske historien fra vikingtid og middelalder, og Nord-Norges og Hålogalands plass i denne historien. Du blir klokere av et besøk på Trondenes!

HVOR:

Trondenes ligger sentrumsnært – bare tre små kilometer fra Harstad sentrum.

HVORDAN:

Trondeneshalvøya er i seg selv et historisk sted. Her finner du Trondenes kirke, du finner museet og som en integrert del av museet inngår også Trondenes middel­aldergård; et rekonstruert gårds­anlegg fra rundt år 1200, basert på historien slik den er kjent gjennom arkeologiske utgravinger og ­skriftlige kilder. Du finner også en kafe i tilknytning til Trondenes historiske senter, og denne kan også bestilles av grupper utenfor den ordinære åpningstiden.

NÅR:

Trondenes historiske senter er åpent hele året, og uansett når du besøker Trondenes vil det gi deg et stort utbytte. Men kanskje er sommer­halvåret den beste tiden for et besøk, med en vandring langs den skiltede kultur- og naturstien til Altevågen, der det fortsatt finnes spor av nausttufter og gravsteder fra vikingtiden.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.