Gå til hovedinnhold
12. juni 2021 Bonord mener

Veien tilbake til hverdagen

Administrerende direktør Kurt Figenschau mener vi må klare å kombinere tryggheten i den nye hverdagen vi lengter etter, med det beste av det vi sammen har skapt i løpet av det siste året.

Det kjennes uendelig godt å kunne ta imot sommeren og solrike dager samtidig som vi kan se at de fleste av oss nå har håp om å bli vaksinert.

Både Tromsø, Harstad og Hammerfest har opplevd perioder med høy smitte og mange ekstraordinære tiltak for smittevern. Likevel kan vi alle nå ane konturene av en ny og åpnere hverdag.

Den hverdagen har vi all grunn til å glede oss til.

Vi må klare å kombinere tryggheten i den nye hverdagen vi lengter etter, med det beste av det vi sammen har skapt i løpet av det siste året.

Mange av oss savner sikkert å kunne reise til eksotiske steder, men for de aller fleste er det de hverdagslige tingene vi har savnet mest: Å treffe hverandre, gi hverandre en klem og å kunne vise omsorg i handling og ved nærhet, og ikke bare i tanker og ord. Blant de hverdagslige tingene hører det også med å kunne jobbe slik vi er vant til å jobbe med et kollegium rundt seg.

Det siste drøye året har vært en prøvelse, og for noen har kravene til sosial distanse ført til store problemer – i form av ensomhet og -psykisk sykdom. Nettopp derfor skal vi være varsomme med å romantisere over bragder som er utført i en vanskelig tid.

Likevel skal vi heller ikke glemme at tiden med pandemi har gitt oss erfaringer som det er grunn til å reflektere over.

I Bonord har vi sett at vi har ansatte og medlemmer med en enorm kreativitet og vilje til å finne nye måter å løse problemer på.

Kan vi fortsette å mobilisere denne kreativiteten også i den nye hverdagen, når vi ikke lenger MÅ, men fortsatt KAN være kreative?

Vi har sett at oppsiktsvekkende mange på kort tid har blitt bekvem med digitale møter.

Kan vi utvikle denne møteformen som et middel for å vitalisere vårt eget demokrati?

Medlemsdemokratiet er noe av det som gjør boligsamvirket særegent, men særpreget forutsetter deltakelse, og kanskje kan vi håpe at vår ferske erfaring kan bidra til dette.

De nye møteformene har redusert reisevirksomheten. Kanskje kan vi også i den nye hverdagen bli flinkere til å stille kritiske spørsmål: Hvilke møter er så viktige at de forutsetter reiser, og hvilke lar seg vel så godt løse med video?

Kanskje kan erfaringene våre gjøre oss i stand til å redusere våre egne klimagassutslipp så mye som våre myndigheter har forutsatt.

I Bonord har vi opplevd økonomisk vekst det siste året. Det har vi klart på tross av, og ikke på grunn av pandemien.

Over tid har vi opplevd et tydelig stemningsskifte, der vi som selskap fremstår mer offensivt, med en tydelig vilje til å ta del i samfunnsdebatten og med en klar ambisjon om å være en foretrukken aktør for både utbygging og samfunnsutvikling.

Klarer vi å videreutvikle dette stemningsskiftet – også når vi kommer inn i en hverdag som kan minne om de gamle rutinene?

Vi ønsker oss alle trygghet. Derfor lengter vi alle så sterkt til en mer normal hverdag. Samtidig ønsker vi oss trivsel, og å være en del av noe som er spennende. Derfor må vi klare å kombinere tryggheten i den nye hverdagen vi lengter etter, med det beste av det vi sammen har skapt i løpet av det siste året.

Det skal være mulig å få til. Og så skal vi klemme dem vi er glad i. Masse!

Kurt Figenschau,
Administrerende direktør Bonord

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.