Flere av de tørre kakene vi pleier å bake til jul har for mange «overlevd seg selv», og det er derfor god grunn til å se på alternativer. Brune pinner er en verdig kandidat, nydelig som fersk og myk, og en absolutt favoritt som tilbehør til kaffen etter at den hardner til ved lagring. Spørsmålet er om de ikke blir spist opp lenge før de rekker å hardne til…
- 400 gr smør
- 400 gr sukker
- 2 eggeplommer
- 2 ss lys sirup
- 1 ts malt kanel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts natron
- 600 gram hvetemel
Smør og sukker røres hvitt før resten tilføres. Rulles ut til ei flat pølse som pensles før steking.
Pensling og dryss:
- 2 sammenpiskede egg
- 2 dl perlesukker
- 2 dl hakkede mandler.
Smør og sukker røres hvitt før resten tilføres. Stekes i 10 minutter på 175 grader. Husk å skjære kaken opp i pinner mens den fortsatt er varm.