Gå til hovedinnhold
7. desember 2021 Beboer Medlem Nyheter

Bygger 20 leiligheter på Borkenes

Reguleringsplanen er vedtatt og det meste er nå klart for Bonords nye leilighetsprosjekt på Borkenes i Kvæfjord kommune. 62 interesserte dukket opp på informasjonsmøtet om prosjektet, som ble holdt på samfunnshuset.

Dronefoto hvor det nye leilighetsbygget er satt inn.

– Fullt hus og ei magisk god Kvæfjordkake, smiler regiondirektør Bjørn Mathisen ved Bonords Harstad-kontor.

Prosessen med de nye leilighetene på Borkenes begynte med at en interessegruppe av ville ha hjelp fra kommunen til å utvikle et prosjekt med moderne, lettstelte leiligheter. Kommunen hadde en konkurranse og Bonord ble valgt som partner for å realisere det hele.

Lettstelte leiligheter

Interessen for de 20 nye leilighetene som Bonord skal bygge på Borkenes er stor. På informasjonsmøtet kom det 62 personer.

– Målet med prosjektet er å bygge moderne leiligheter i ulike størrelser og at prisen på disse skal være billigere enn den er inne i Harstad sentrum, forteller Ole Vidar Furnes, daglig leder i Bonord Eiendomsutvikling AS.

Reguleringsplanen ble vedtatt i midten av oktober og nå pågår forhandlinger med entreprenører.

– Målet er å få prisen noe ned. Entreprisekostnandene er en av de store prisdriverne i prosjektet. Vi ser på ulike metoder for å få prisene ned og for å effektivisere prosjektet.

De 20 leilighetene er fra 2-roms til 4-roms, og hver av dem blir på mellom 45 og 120 kvadratmeter. – Vi hadde er veldig godt besøkt informasjonsmøte. 62 interesserte dukket opp og vi satt igjen med 35 som skrev seg på listen for å bli holdt løpende orientert om prosessen videre.

Salgsstart neste år

Det som skjer nå er å få på plass avtaler med entreprenør, finpuss av tegninger og ikke minst utarbeidelse av salgsprospekt. Det legges ikke opp til felles tjenester i fellesareal tilknyttet dette borettslaget, til det er prosjektet litt for lite. Men det blir heis i bygget og innendørs garasjeanlegg i kjelleren.

– I utgangspunktet var det godt voksne folk som ønsket seg dette prosjektet, men på informasjonsmøtet var det også unge etablerere. Hvem som helst kan kjøpe seg inn, og leilighetene ligger bare en 20 minutters kjøretur fra Harstad sentrum, forteller Furnes.

Det er forkjøpsrett på leilighetene for medlemmer.

Bonord har et ønske om å komme i gang med salgsstart 1. kvartal 2022.

– Så er vi selvsagt avhengig av forhåndssalget, men om alt går bra blir det byggestart senere neste år, mener Ole Vidar Furnes.

– Dette er en fantastisk fin tomt med nydelig utsikt over Kveøya. Her er god solgang og leilighetene vil ligge i spaseravstand til dagligvarebutikk, forteller Bjørn Mathisen.

Slik ser tegningen av leilighetene ut nå. Bonord har et ønske om å komme i gang med salgsstart 1. kvartal 2022.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.