Gå til hovedinnhold
7. desember 2021 Beboer Medlem Nyheter

Bygger borettslag med hjemmekontor i fellesarealet

Neste år kommer endelig de 470 leilighetene i Øvre Kroken for salg. Miljø, mangfold og moderne funksjonalitet er de viktigste stikkordene for boligutviklingen.

Det nye borettslaget som Bonord bygger i Kroken blir organisert i fem tun med bebyggelse rundt. Her presenterer Ole Vidar Furnes, Ruth Norstrøm Angelsen og Morten Mo Vik prosjektet som planlegges med salgstart før sommeren 2022.

De får solcellepanel og vil produsere egen strøm. De får egen fellesbod for å preppe skiinteressen – siden du kan ta på deg både slalomski og langrennski på trappa – og de får egne båser for hjemmekontor i fellesarealet!

Utviklingen har tatt tid, men det skyldes at prosjektet som nå ligger på bordet skal passe perfekt for den moderne – og miljøbevisste – tromsøværingen!

Boligene organiseres rundt fem tun, med i snitt 95 leiligheter tilknyttet hvert av dem.

Unik «pakkeløsning»

– Vi skrotet de opprinnelige planene våre for Kroken fordi vi ikke syntes de var gode nok. Nå utnytter vi tomta på en mye mer skånsom måte. Bygget er i flateinnhold mindre arealkrevende enn før, og prosjektet blir miljøsertifisert av BREEAM-NOR som første boligbygg nord for Trondheim. I hvert boligtun er det 300 kvadrat med fellesarealer som får funksjoner vi aldri har hatt i Tromsø før, sier daglig leder Ole Vidar Furnes i Bonord Eiendomsutvikling AS.

Med seg har han Morten Mo Vik som er prosjektleder for utbyggingen, og Ruth Norstrøm Angelsen som er direktør for GARANTI Eiendomsmegling Nord og skal stå for salget.

Det nye boligområdet kommer øverst i Kroken og bygningene vil legge beslag på mindre flateinnhold enn tidligere. De fem tunene skal bygges i skogsområdet nederst til venstre, med oppkjøring fra eksisterende vei.

Men ikke bare det. Bonord bruker også den erfarne eiendomsmeglerens spisskompetanse i utviklingen av de nye boligene og tjenestene rundt. Hun er veldig fornøyd med hvordan dette prosjektet inkluderer absolutt alle medlemmer i Bonord. Enten de er unge eller gamle, enslige eller har storfamilier.

– Vi ser elementer av de moderne tingene vi nå legger inn i Kroken andre steder i byen, men denne helheten og dette mangfoldet er det ingen andre enn Bonord som kan tilby. Vi vil i tillegg komme med ordninger spesielt rettet mot førstegangsetablerere og minstepensjonister. Vi gleder oss veldig til å kunne tilby disse boligene for salg. Det har aldri vært viktigere å være Bonord-medlem, mener Norstrøm Angelsen.

GARANTI og Bonord jobber også med en trygghetspakke for kunder som skal selge bolig og kjøpe seg inn i dette prosjektet. Salgsstart er ventet i løpet av andre kvartal neste år.

– Flere har allerede meldt seg interessert. Det virker som om mange som allerede bor i Kroken ønsker seg hit, blant annet fordi de vil ha bolig med heis, opplyser hun.

Utsikt fra alle leilighetene

Blokkene er på totalt 13 etasjer på tårnet og ligger i et skrånende terreng.

– Leilighetene er plassert fra plan tre og oppover. Samtlige leiligheter i dette prosjektet som vender ned mot Tromsøysundet, ligger høyere enn eksisterende bebyggelse i Kroken, og dermed får en formidabel utsikt. I de to første etasjene finner vi fellesareal, næringsareal og garasjer. Vi ser for oss å kunne tilby næringsarealet til butikk, barnehage, treningssenter, idrettshall, kafé eller andre med gode ideer, forklarer Morten Mo Vik.

Utsikt mot nord. Alle leilighetene vil få panoramautsikt og kommer over all annen bebyggelse i Kroken.

Bydelen Kroken har allerede svært godt utbygd kollektivtrafikk.

– Ekspressbussen direkte fra Kroken til universitetsområdet og sykehuset tar syv minutter. Ellers så er det vel ingen som bor i dette området som oppfatter avstanden til sentrum som noen utfordring. Vi vil fokusere på miljøvennlige transportløsninger og ikke minst det å tilrettelegge for mindre bruk av bil til transport. Det er her løsningen for hjemmekontor kommer inn, forteller Vik.

– Hjemmekontorene legges i fellesareal i første etasje og får for eksempel tilgang til kaffemaskin og kjøkkenløsning, og vi er også i dialog med aktører for å se om de kan driftes sammen med en kafé, supplerer Nordstrøm Angelsen.

Leilighetstypene finnes i alle størrelser og varierer fra 2-roms på 35 kvadrat til 5 og 6-roms til opp mot 150 kvadrat. Sistnevnte får mulighet til en egen utleiedel.

– Det kommer også en rekke med søte hus på fire plan ved siden av blokkene, som er typiske familieboliger for de med behov for mange soverom, forteller Norstrøm Angelsen.

Så får samtlige leiligheter innglassede balkonger, som er på minimum syv kvadratmeter.

Produserer strøm

Blokkene er tegnet slik at de ikke lager skygge for hverandre. Solcellepanel integreres i veggplatene og på taket av blokkene.

Det betyr at borettslaget tilknyttet prosjektet vil produsere sin egen strøm.

– Borettslaget vil trolig på det nærmeste være selvforsynt med energi om våren og sommeren når solcelleproduksjonen går døgnet rundt her nord. Da vil det produseres overskudd som kan selges inn i det vanlige strømnettet til resten av bydelen og byen, sier Vik.

Som en del av prosjektet vil Bonord oppgradere lysløypa bak bebyggelsen og lage en helt ny bru over Krokenelva i tillegg til den gamle.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.