Gå til hovedinnhold
7. desember 2021 Medlem og partner Partner

Byggesystemer er blitt Renta

Tidligere i år ble Byggesystemer kjøpt opp. Utleiespesialisten heter nå Renta og har fått så mange utleiemaskiner at det korte svaret er «alt» på spørsmålet om hva de leier ut.

Lars-Iver Larsen har med seg i alt 57 ansatte ved Renta i Tromsø.

– Vi leier ut absolutt alt av utstyr som du kan tenke deg å leie. I det vi i april i år ble Renta, fikk vi økt mengden med maskiner og utstyr som vi leier ut noe helt enormt, forteller daglig leder Lars-Iver Larsen. Markedet er i all hovedsak byggebransjen, og så lenge det er stor aktivitet der er det mer å nok å gjøre for utleieren. Det meste av markedet ligger hos næringslivet. I underkant av 10 prosent av omsetningen kommer fra privatmarkedet.

Leverer til festivaler

Du finner Renta både i Harstad, Tromsø og Finnsnes her nord, og du får Bonord-­rabatten på 20 prosent på alle de tre avdelingene.

Renta har utleie av transportmaskiner som dumpere, gaffeltrucker, vogner og traller. De leier ut gravemaskiner, hjul­lastere og andre grave- og løftemaskiner i ulik ­størrelse. De leier ut sementblandere, dieseltanker, tørke og oppvarmings­maskiner, strømaggregat og belysning, klima og ventilasjonsutstyr. De har lifter, transportband, stillas og toaletter.

– Vi er en stor leverandør til arrangement og festivaler. Alt fra gjerder og partytelt til bord og benker, smiler Larsen.

I alt 58 ansatte sørger for å hjelpe de ulike kundene med å både montere og drifte utstyr som er leid.

– Vi både leverer ut og tømmer toaletter. Vi monterer stillaset ferdig. Vi monterer brakkerigger, gjerder rundt byggeplasser, og følger opp varme og byggestrøm på byggeplasser.

Hektisk når snøen kommer

Den vanlige privatpersonen har kanskje mest erfaring med å leie elektrisk verktøy som støvsugere, spikeranlegg, bore­maskiner eller tepperensere, eventuelt en lift for å male boligen sin.

– Den absolutt mest hektiske tiden på året for oss er i det den første snøen kommer. Da får alle panikk og skal fikse ting de bare vet må i orden før vinteren setter inn. De to første ukene etter snøfall er helt ekstreme her hos oss. Da går det i ett, flirer Larsen.

Når så snøen har dalt ned og lagt seg ordentlig ute, så daler også trykket ­betraktelig inne hos Renta. Høysesongen på Renta er ikke overraskende mens det er barmark. Det er da det meste av utearbeid gjøres.

– Men vi kan også tine opp der det trengs. Vi har Heatwork, et system med vannbåren varme som kan brukes foran for eksempel gravearbeider vinterstid, sier Lars-Iver Larsen i Renta.

Flere artikler