Gå til hovedinnhold
26/03/2021 Kjøkkenveien

En ny sjokoladefavoritt

Sjokoladekaka som påstås å ha sitt opphav fra Kafe Sting i Stavanger, har etter hvert blitt veldig populær. Selv har jeg fått oppskrifta fra bakermester Hanne Høgstad på «På hjørnet kafé» på Skjervøy. Den er spesiell på mange måter. Det er ikke vanlig å varme deigen før steiking, men det er tilfelle her: Først varmes den, så kjøles den ned…

  • 125 gram smør
  • 100 gram vann
  • 20 gram kakao
  • 10 gram vaniljesukker

Dette gis et oppkok, før kasserollen tas til side.

  • 4 eggehviter
  • 250 gram sukker
  • 150 gram hvetemel
  • 15 gram bakepulver

Mel og bakepulver siktes inn. Deretter piskes 4 eggehviter til en marengs som forsiktig vendes inn i deigen. Maks 1/3 av denne marengsen vendes inn etter tur. Hvis du vender alt inn på én gang, slås lufta ut av marengsen, og kakebunnen blir flat.

Bunnen helles i en form på 24 cm, og steikes i 175 grader i ca 45 minutter.

Kremen: 

  • 250 gram fløte
  • 300 gram egg (4-5 egg)
  • 350 gram sukker
  • Dette gis et raskt oppkok under røring før resten tilsettes
  • 300 gram margarin
  • 10 gram vaniljesukker
  • 10 gram vaniljesukker
  • 150 gram kokesjokolade (eventuelt melkesjokolade, dersom du ønsker en lysere farge på kremen)

Kremen røres glatt, og alt kjøles ned ved å stå over natt i kjøleskap, før kaka monteres.

Du pynter med å strø raspet sjokolade over og med friske bær.

Bengt-Gøran Thorbjørnsen

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

z