Gå til hovedinnhold
9. juni 2021 Fag og forvaltning Forvaltning

Et utfordrende men solid år

BONORD har nå nesten 250 millioner kroner på bok, og har i pandemiåret vokst med 23 ansatte. Dette var noen av nyhetene som generalforsamlingen fikk ta del i.

Generalforsamlingen i BONORD ble i år avholdt fysisk igjen. Denne gang i panora­masalen på Ishavshotellet i Tromsø. Her styreleder Pål Wilhelmsen som teller stemmer.

– Vi har investert i ansatte og kompetanse blant ansatte for å ruste oss bedre for fremtiden, forklarte styreleder Pål Wilhelmsen og administrerende direktør Kurt Figenschau som tok generalforsamlingen gjennom nøkkeltall og sentrale nyheter fra både fjoråret og i år. Ni stemmeberettigede medlemmer deltok på generalforsamlingen som i år ble arrangert fysisk i panoramasalen ved Scandic Ishavshotel.

De overordnede strategiske målene fram til 2025 er lagt. Bonord skal levere kundeservice i verdensklasse, skal tenke grønt i alt selskapet gjør – og har mål om å vokse med 20 prosent. Sistnevnte har ført til en omorganisering og restrukturering av selskapet som allerede er i ferd med å gi effekt. Administrative inntekter og inntekt fra eiendomsmegling har økt. I tillegg er tre boligprosjekt overlevert i Harstad, hvilket har ført til at et anselig antall millioner har tikket inn på konto.

Fra 2019 til 2020 har inntektene til ­konsernet økt fra 83 millioner til 233 millioner. Over­skuddet gikk opp fra 11 til 71 millioner. Boligbygge­laget som konsern har dermed en egenkapital på nærmere 250 millioner kroner.

Kurt Figenschau tok blant annet generalforsamlingen gjennom BONORDs første klimaregnskap. BONORD har en strategi som forplikter til å tenke grønt i alt boligbyggelaget gjør.

Bonord består av i alt 13 datter- og datter­datterselskap. Hvert nye boligprosjekt utgjør som hovedregel et eget selskap.

– Vi har jevnlig møter med ordførerne i både Tromsø, Harstad og Hammerfest, blant annet for å avklare tomter og mulige prosjekter, opplyser Figenschau. Samtidig er det å ta vare på eksisterende boligmasse like viktig for boligbyggelaget, som i 2020 forvaltet rundt 13.000 boenheter og hadde i alt 23.472 medlemmer.

– Så er vi er en annerledes utbygger som er svært bevisst på vårt samfunnsansvar. Vi skal ivareta kunder og bomiljø gjennom hele livsløp, ikke bare i utbyggingsfasen. For eksempel har vi nylig gitt 25.000 kvadrat av den tomta vi har kjøpt og skal bygge ut i Hamna, tilbake til kommunen som grøntareal. Jeg tror ikke det er mange andre utbyggere som frivillig ville gjort det, sier Figenschau.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.