Gå til hovedinnhold
24. juni 2021 Medlem Medlem og partner

Habil samarbeidspartner

Boligbyggelaget Nord har kjøpt 55 prosent av aksjene i forvaltningsselskapet Habil Forvaltning AS. De tilbyr alt fra vaktmestertjenester til rådgivning om drift og vedlikehold.

Bonords direktør Kurt Figenschau sammen med sine nye kollegaer i Habil. Økonomisjef Tommy S. Winther (t.v.) og markeds- og kommunikasjonssjef Hans A. Broks (t.h.).

– Vi er svært fornøyde med hva dette nye ­samarbeidet innebærer for oss og våre kunder. Særlig når det gjelder drifts- og vedlikeholds­tjenester, sier Kurt Figenschau, administrerende direktør i Bonord.

Habil forvaltning AS ble etablert i 2017 og har vært heleid av Alf K. Arntzen, Tommy S. Winther og Hans A. Broks. Selskapet har i dag syv ansatte, og leverer tjenester innen nærings- og boligforvaltning, drift og vedlikehold. De har hovedkontor i Tromsø men ønsker å ta på seg oppdrag i hele Nord-Norge som et uavhengig og frittstående forvaltningsselskap. De ser fram til å få mulighet til å få levere sine FDV-tjenester (forvaltning, drift og vedlikehold) i for eksempel Harstad og Hammerfest.

Nytt forretningsområde

– Habil tilbyr tjenester som vi i dag ikke har i egen portefølje. I tillegg er selskapet aktiv innen næringsforvaltning, som er et ­strategisk område Bonord ønsker å utforske, sier Figenschau.

Habil Forvaltning AS har siden etableringen hatt en jevn årlig vekst, og omsatte i 2020 for drøyt fem millioner kroner.

– Vi har hatt en sunn og god vekst siden oppstart, og gjennom samarbeidet med Bonord forventer vi å kunne åpne en del nye markeder, med dertil ytterligere vekst. Foreløpige kart­legginger viser et betydelig potensial, og vi er svært positive til konsernet vi er blitt en del av, forteller markeds- og kommunikasjonssjef i Habil Forvaltning, Hans A. Broks.

Per dato forvalter Habil cirka 100.000 kvadrat­meter eiendom i Tromsø og omegn, for det meste næringseiendom.

Alf K. Arntzen er gründer og daglig leder av Habil forvaltning.

Samme verdigrunnlag

– Jeg vil tro vår kompetanse på systematisk oppfølging av drift og vedlikehold av bygningsmasse er nyttig for boligselskapene, og at vi kan være en god rådgiver inn i styrene, mener Broks.

Habil ønsker å involvere seg i alle nivåer av eiendomsdrift, og mener de vil være like aktuell enten det er snakk om små sameier eller gigantiske borettslag.

– Vi har gode metoder for hvordan drive ­systematisk oppfølging, og kan også levere ­prosjekt­ledelse innen drift og vedlikehold, sier Broks.

Bonord og Habil  har ført dialog over en tid før man ble enige om å gå sammen.

– Dialogen har pågått i rundt ett år. Det har vært viktig for oss å finne rett partner innen feltet. Vi har lett etter noen med det samme verdigrunnlaget som oss, som i tillegg besitter kompetanse vi ikke allerede har i Bonord, sier Figenschau.

Habil har vært et datterselskap av Bonord siden 1. mai i år. Hele ledelsen og alle ansatte fortsetter i bedriften.

– Det har vært viktig å få alle partene med på reisen videre. Kunnskapen og kompetansen ­ligger i stor grad i dagens organisasjon, og den er også nøkkelen til videre vekst, mener Figenschau.

Flere artikler