Bildet ble med på flyttelasset da Bonord flyttet fra Grønnegata og til Nerstranda, og når hovedkontoret nå igjen flyttet over gata til det nye «Pellerin-bygget» sør i Strandgata, så ble bildet gjenoppdaget. Men blant de som i dag jobber i boligbyggelaget er det langt flere spørsmål knyttet til bildet enn svar.
Tidligere direktør i TBBL og senere Bonord, Svein Dalsbø, forteller at bildet hang på direktørkontoret da han selv ble ansatt i 2002. Han tipper at bildet er gitt i gave fra en forretningsforbindelse i anledning et jubileum. TBBL ble stiftet i 1966 og hadde for eksempel 30-årsjubileum i 1996.
Det innrammede bildet forteller at grosserer Hilbert Johannessen (1846-1946) «residerte» i Strandgata, og hans residens skal ha vært det nærmeste huset til venstre på maleriet. Maleriet er signert Dreyer, hvilket da betyr at det er Tromsøs egen bykunstner Ulf Dreyer (1924-2010) som har foreviget den snørike gatestubben en gang i tiden.
Innrammet nøkkelknippe
Bak på bildet står det at Krane har utført innrammingen.

Grosserer Hilbert Johannessen. Foto: Lokalhistoriewiki.no
– Slik jeg ser det må bygget på bildet ha stått vis a vis dagens Nerstranda. Jeg synes det ser ut som at det er dagens Blårock-bygg, eller så må det være et av de byggene som ble revet ulovlig, sier Lisa Krane Holm som driver Krane galleri og rammeverksted som hun sier er bygget vi ser litt lenger bort i gata.
– Min oldefar kjøpte bygget vi i dag er i 1908. Ut fra stil på innrammingen vil jeg anslå at dette er rammet inn på 80-tallet eller 90-tallet.
Et nøkkelknippe med Hilbert Johannessens navn og i alt seks originale nøkler av ulik størrelse er med inne i rammen.
Nøklene på bildet oppgis å tilhøre våningshus og diverse boder, sjåer og utedo på Johannessens eiendom.
«Sild-Hilbert»
Om grosserer Hilbert Johannessen vet vi at han ble født 11. juli 1846 på Ekkernes i Kaldfjorden. Han rakk nesten å bli 100 år gammel, og døde 22. mai 1946. «Sild-Hilbert» som han ble kalt, var handelsmann. Lokalhistoriewiki kan fortelle følgende: «Johannessen begynte i det små i 1880-årene med omsetning av sild og markedsvarer og skaffet seg brygge ved Sørhavna i Tromsø. Etter hvert utvidet han og kjøpte Ebeltoftbrygga, Strandgata 47, i 1910.»
Ebeltoftbrygga, Strandgata 47, oppgis av samme kilde å bestå av et forretningsbygg og var en av de største bryggene i byen. Forretningen forsvant da Saga hotell bygde på Richard Withs plass i 1964, brygga ble erstattet med et kontorbygg tidlig på 1970-tallet. I dag er adressen blitt til Kaigata 4 og Brenn-bygget inneholder i dag blant annet lokalavisa iTromsø.

Slik ser Dreyer-bildet ut som er rammet inn i egen ramme inne i bilderamma. Nederst vises nøklene følger med.
Mange etterkommere?
Johannessen var en foregangsmann for motordrevne fartøyer og bygde i 1909 M/K «Fremtiden» ved Eliassen-verftet i Tromsø. «Brødrenes prøve» ble bygd i 1912 ved Tromsø Skipsverft, det første dieseldrevne føringsfartøy i Nord-Norge.
Konjunkturoppgangen under første verdenskrig gjorde ham til en av byens største innenfor sild, fisk og en rekke andre varer. Johannessen var svært aktiv i pomorhandelen og «Brødrenes prøve» var den siste Tromsøskuta som var i Arkangelsk, i 1920. I tillegg til egne forretninger hadde «Sild-Hilbert» styreverv i flere bedrifter og var en aktiv kommunepolitiker i Tromsø. Sønnene Haakon og Johan deltok i firmaet og hadde dessuten egne forretninger, melder Lokalhistoriewiki som også har fulgt Ebeltoftbryggas utvikling fram til dagens Tromsø.
Hilbert ser ut til å ha vært gift to ganger, og hadde til sammen åtte barn.
– Jeg håper vi kan komme i kontakt med noen av Hilbert Johannessens etterkommere, fordi dette trolig bildet har stor affeksjonsverdi for dem, sier Mariell Bjørkhaug ved Bonords hovedkontor.
Trolig er det da snakk om for eksempel oldebarn og tippoldebarn av den kjente Tromsø-grosseren. Ta gjerne kontakt med Mariell på Bonord, eventuelt send en epost til post@bonord.no