Gå til hovedinnhold
8. juni 2021 Fag og forvaltning Forvaltning Medlem

Jacob får gratis medlemskap til han blir 20

Lille Jacob er en av BONORDs ferskeste medlemmer. Generalforsamlingen i Bonord har nylig vedtatt at han og alle andre barn og unge skal få være gratis Bonord-medlem fram til fylte 20 år!

Når Jacob blir ett år vil han allerede ha et halvt års ansiennitet i BONORD. Her er han sammen med mamma Julie Sjøgren og pappa Henrik Norstrøm.

– Det var bare å melde han inn, denne ordningen er jo gull verdt! sier Henrik Norstrøm (28). Han og Julie Sjøgren (28) ble foreldre til Jakob for snart syv måneder siden. Nå har gromgutten akkurat våknet fra formiddagsluren, og observerer nysgjerrig borte-bø-besøket som driver og skjuler fjeset sitt bak et digert kamera, og så plutselig titter fram igjen.

Unik gave

Foreløpig skjønner junior ingenting av gaven han har fått, men foreldrene vet alt om verdien i BONORD-medlemskapet: Både ­medlemsfordeler hos lokale og nasjonale partnere, og den ­attraktive forkjøpsretten. Pappaen hadde ikke hatt noe imot å ha de samme fordelene da han selv trådte inn i boligmarkedet. Henrik kjøpte seg sin første bolig allerede som 21-åring.

– 20 års ansiennitet er jo betydelig, og det gjør at Jacob vil få store fordeler når han en gang skal på boligjakt.

Sammen med Julie eier den ferske familiefaren nå sin tredje bolig. Da nyheten om gratis medlemskap ble kjent var de raske med å melde gutten sin inn. Henrik tror babymedlemskapet kommer til å bli en populær gave.

– Et vennepar av oss har nettopp fått baby, og gjett hva vi skal gi dem? smiler han.

Null kroner i året

Det var den 20. mai i år at generalforsamlingen i Bonord enstemmig vedtok at juniormedlemskap heretter skal være gratis. Det koster fortsatt de vanlige 300 kronene i innmeldingsavgift, men etter det er årsavgiften lik null fram til medlemmet fyller 20 år. Juniormedlemmene får selvsagt alle de fordelene som ellers ligger i medlemskortet.

Tidligere kostet juniormedlemskapet 100 kroner i årsavgift, i motsetning til de voksne ­medlemskapene som koster 300 kroner i året.

– Det er litt ulike ordninger i boligbyggelag ellers i landet, med at juniormedlemskapet enten varer til fylte 18 eller fylte 20 år. Vi foreslår fylte 20 da vi ønsker å gå for den rauseste ordningen, sa styreleder Pål Wilhelmsen i det han la saken fram for generalforsamlingen.

Storbyfordeler

Medlemskapet i BONORD gir også ansiennitet i «storbysamarbeidet». Det betyr at Jacob har den samme ansienniteten i USBL i Oslo/Østlandet, og i borettslag i Bergen, Stavanger og Trondheim og i Nordland som han har i Bonord. Skulle Jacob ønske å bosette seg i en av disse byene når han blir stor, kan han bruke forkjøpsretten sin også der.

Generalforsamlingen vedtok enstemmig vedtektsendringen, og dermed er det bare å begynne å bygge ansiennitet så tidlig som mulig.

– Jeg vil tro at dette kommer til å bli en veldig attraktiv ting å gi i gave til nyfødte, mener Henrik.

Flere artikler