Gå til hovedinnhold
24. mars 2021 Medlem Medlem og partner Partner

Ønsker å bidra til juridisk trygget

25 prosent avslag på standardhonorarer og fire kurs i året for å spre juridisk kunnskap. Slik skal Eurojuris bidra som BONORD-partner for borettslag og medlemmer.

Advokatene Øystein Sagen og Sicilie Kanebog i Eurojuris NORD vil tilby kurs til medlemmer i BONORD, pluss 25 prosent rabatt på standardhonorarer.

– For oss er dette en viktig avtale, fordi den gir oss mulighet til å komme i kontakt med mange borettslag og mange nye mennesker. Og så tror jeg det er viktig for BONORD at medlemmene i Harstad-regionen nå får en juridisk partner, slik de har hatt en stund i Tromsø allerede, sier advokat Øystein Sagen.

Bistår ved kompliserte avtaler

Noe av det viktigste i avtalen er at den består av fire kurs i året – to før og to etter sommerferien – som skal kunne bidra til økt trygghet, ikke minst for dem som sitter med styreansvar i boretts­lagene og kanskje kan føle at dette ansvaret blir stort.

– Enten man sitter som styremedlem eller ikke, så er det å eie bolig et stort ansvar. Det er den største investeringen man gjør, og den ­inkluderer både økonomiske og juridiske vurderinger, ­påpeker advokat Sicilie Kanebog.

– Men for et menig medlem som bor i en borettslagsleilighet, er det vel begrenset hvor stor risikoen er for å havne i situasjoner der man har behov for advokathjelp?

– Det spørs hvor begrenset du tenker. Vi hjelper klienter som har opplevd konflikter i forbindelse med kjøp av tjenester eller for å finne ut av kompliserte strømavtaler – for eksempel. I borettslagene finner du folk som sitter med ­leiligheter i Spania der det kan være vanskelig å skille mellom norsk og spansk lovverk – og så hender det jo av og til at det oppstår nabotvister også mellom naboer i et borettslag, påpeker hun.

Eurojuris NORD har kontorer i Harstad sentrum.

Den viktigste rabatten

Eurojuris NORD i Harstad består av ni ansatte. I seg selv er ikke antall ansatte så veldig viktig, men av hensyn til kvaliteten på det som ytes av tjenester er det viktig for Sagen og Kanebog å understreke at ingen av advokatene jobber i «full bredde».

– Advokatene er inndelt i fagområder, og ­dermed har veldig gode forutsetninger for å beherske det juridiske området det ytes hjelp innenfor. Hvis det skulle oppstå en ­problemstilling som er så sjelden at våre egne ­fagansvarlige ikke har egen erfaring med ­utfordringen, er vi dessuten del av et nasjonalt nettverk av 19 kontorer over hele landet, der vi til sammen er 230 advokater vi kan hente erfaring fra, påpeker hun. Den nasjonale overbygningen heter Eurojuris Norge.

– Dere tilbyr 25 prosent rabatt på standard­honorarene…?

– Ja, og for noen er denne rabatten selvsagt viktig. Men det viktigste grepet for å redusere kostnadene, består ofte i måten klient og ­advokat jobber på sammen underveis. Av og til vil en konflikt ­fremstå som så fastlåst at det ikke er noen vei utenom retten – med store kostnader som konsekvens. Men veldig ofte finnes det muligheter underveis til å finne andre løsninger; inngå forlik eller komme til avtaler, påpeker Øystein Sagen.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.