Gå til hovedinnhold

Denne gjengen liker å spille fotball og deltok aktivt i Rusken-aksjonen som laget deres, Krokelvdalen IL, arrangerte sammen med Bonord nylig. Fra venstre: Storm Linløkken, Aksel Breisjøberg-Jensen, Brage Nergård, Sindre Bjørnå og Nathaniel Hansen.

Medlem Medlem og partner

Rusken-aksjon i Kroken

Sjekk alle de fine folkene som ryddet nabolaget sitt forleden!

– At det går an! Vi har altså plukket så masse snusposer! Æsj! Kommer det med avsky fra en liten flokk «9-ere» på Krokelvdalen IL. De er fotball-gutter på 12 år, og nå er de i gang med å rydde hele nabolaget sitt for søppel og skitt.

Guttene har en slunken søppelpose mellom seg, men det betyr ikke at de ikke har ­jobbet hardt. Tvert imot! De har tatt seg av noe av det aller hesligste søppelet som slenges rundt: posesnus og sneiper. Væpnet med gode arbeidshansker på hendene jobber de iherdig både for å gjøre det triveligere i bomiljøet sitt og også for å samle inn penger for eget idrettslag.

12-åringene Astrid Wergeland og Cornelia Lien var også ivrig med i den flotte dugnadsgjengen i Kroken.

Rusken og dugnad

Rundt dem rakes det løv og vissent gress fra de felles plenområdene. Samtidig med at Bonord og Krokelvdalen IL har gått sammen om en ­skikkelig Rusken-aksjon, griper mange av borettslagene i området muligheten til å gjøre unna vårdugnaden samtidig.

Bonord serverer varme pølser i brød, og både varm og kald drikke til den store arbeidsgjengen som dukker opp. Godt over 100 mennesker i ulike aldre kommer innom og henter seg hansker, søppel­poser og river.

– I Gneisveien har vi en egen trivselsgruppe som heiv seg rundt og organiserte vårdugnad samtidig med dette, forteller Mariell Hansen. Hun er i tillegg en av styremedlemmene og primus motorene i Krokelvdalen IL, og er blant de som har sørget for å tromme sammen dugnadsgjengen fra idrettslaget. Nå kan hun fornøyd konstatere at det er en stor andel av både barn og foreldre fra både borettslag og idrettslag som er i sving.

BONORDs direktør Kurt Figenschau i aksjon i pølseteltet.

Ønsker flere arrangement

Bonord er ny hovedsponsor for Krokelvdalen IL, og dagens arrangement er ett i rekken av de mange tingene som idrettslaget og boligbyggelaget ønsker å få til sammen.

– Dette er en av de virkelig trivelige dagene på jobb, forteller Bonords administrerende direktør Kurt Figenschau fra sin posisjon i pølseteltet. Han er i full jobb med å servere de mange som ­kommer direkte fra jobb og skole, og trenger litt påfyll før de kan begynne å jobbe.

Over 100 naboer deltok på vårdugnad.

– Hold meteren, formanes det innimellom til alle naboene som kanskje ikke har sett hverandre på en stund.

– Vi er veldig godt fornøyd med ­samarbeidet med både idrettslaget og bydelsrådet her i ­Kroken, og håper vi kan få til flere slike ­arrangement i flere bydeler i byene våre. Det er en grei ting å kunne bidra med, sier ­viseadministrerende direktør Kim Kr. Nordli i Bonord.

Flere artikler