Gå til hovedinnhold
8. desember 2021 Beboer Medlem Meglertipset Nyheter

Slik gjør du boligen din klar for fotografering og visning

Presentasjon av boligen er viktigere enn de fleste tror. Det lønner seg å gjøre en ekstra innsats i forberedelsene til fotografering og visning.

Ett av tipsene til Marie Traasdahl Hansen, Eiendomsmegler MNEF, er å rydde mer enn du tror du må og fjerne familiebilder. Slik er det enkelt for kjøperen å forestille seg hvordan de vil ha det.

Sørg for at boligen din er så innbydende og tiltalende som mulig. Det kan fort oppleves som mye stress når du skal klargjøre til fotografering og visning, men fortvil ikke – du får god veiledning gjennom hele prosessen! Her er noen av mine beste klargjøringstips.

Gi et godt førsteinntrykk! 

De fleste interessenter som ser på en annonse bestemmer seg innen kort tid om de ønsker å gå på visning eller ikke. En god presentasjon er derfor helt avgjørende.

De beste salgene er de som skiller seg ut. Er det for eksempel to like leiligheter for salg i et borettslag eller sameiet, kan førsteinntrykket av annonsen være betydningsfullt for hvilken av dem som oppnår best pris.

Det er viktig å tenke på møblenes plassering. Plasser de slik at du viser mest mulig av gulvarealet, det får rommet til å virke større og mer luftig. 

Ellers er det fint at spisebordet er dekket, som om du skal ha middagsbesøk. Kjøp friske blomster, noen lekre tøyservietter, tenn lys og skap skikkelig god stemning. Rydd også vekk personlige eiendeler, som familiebilder og lignende. Få interessentene til å tenke «her vil jeg bo».

Pynt gjerne til middagsselskap før du holder visning.

Men husk: Det må se ut som et hjem, ikke et showroom.

Fullfør småjobber

De fleste er enige om at det lønner seg å fullføre småjobber og gjøre enkle oppussingsgrep før visning. Et nytt strøk med maling trenger ikke å koste all verden, men det kan heve inntrykket av boligen betraktelig.

Effekten av dette er til gjengjeld stor. Det samme gjelder å fikse dryppende kraner, løse lister, riper, hakk og eventuelle andre småskader.

Sørg for å ta gode bilder av uteplassen når det er sommer og plenen er nyklipt.

Start tidlig

Om du har anledning til å starte prosessen tidlig – så gjør det!

Uteplassen blir ofte glemt. Det gjelder både hage, terrasse og balkong. Hvis du setter i gang prosessen tidlig, kan du sikre deg de beste bildene av utearealet ditt når det er fint vær og hagen blomstrer. Dermed unngår man en kjedelig presentasjon, og ikke minst skiller man seg ut i markedet når man annonserer den flotte hagen, blant andre mørke vinterbilder.

Lekre bilder trekker flere til visning. Det vil potensielt gi flere deltakere i budrunden, og da har man de beste forutsetninger til å oppnå best pris.

Mine tips kort oppsummert:

  • Start tidlig.
  • Sørg for å ha en god plan for salget.
  • Rydd mer enn du tror du må. Et ryddig og romslig hjem gir kjøperne en mulighet til å fantasere over hvordan de kan få det der selv. 
  • Husk at megleren er din rådgiver. Spør og få personlige tips til hva som bør forbedres før visning.

 

Marie Traasdahl Hansen,
Eiendomsmegler MNE

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.