Gå til hovedinnhold
1. desember 2022 Nyheter

Bonord «booster» unge boligkjøpere

Bonord har nå fire ­leiligheter i Byhagen i Harstad som de vil bruke til å hjelpe boligkjøpere som mangler egenkapital til å få boliglån. I Bonord Boost kan du bruke leia og verdistigning som egenkapital, for å oppnå egen finansiering av hele leiligheten.

Kurt Figenschau, Ruth Norstrøm Angelsen, Odd Sverre Holthe og Bjørn Mathisen kan stolt fortelle at Bonord har kjøpt sine første Boost-­leiligheter i Byhagen i Harstad, for å hjelpe de uten egenkapital til å komme seg inn på boligmarkedet

– Dette er den beste løsningen vi kan tilby raskt og enkelt! forsikrer Kurt Figenschau, konsernsjef i Bonord.

Bonords styre har vedtatt at Bonord kan tilby inntil 20 prosent av ­leilighetene i egne prosjekt med finansierings­løsninger som tilrettelegges for at de som har betalingsevne, men ikke nok egenkapital, skal få kjøpt sin egen leilighet.

Disse leilighetene vil bli merket som «Boost-leiligheter». Her inngås det da en avtale mellom Bonord og kjøper, der boligen leies frem til at man har nok kapital selv.

– Dette blir et godt tilbud til medlemmer som ønsker å eie sin egen leilighet, men som per i dag ikke har nok egenkapital eller annen nødvendig sikkerhet, som medlåntaker eller kausjonist, slik at banken kan gi dem finansiering. For disse blir «Bonord Boost» veien inn til egen boligdrøm, sier Ruth Norstrøm Angelsen, direktør for eiendomsmegling i Garanti og Bonord.

Leie blir til eie

– NBBL sin sykepleierindeks og ferske førstehjemindeks, viser oss at det er mange som tvinges til å forbli varig på et dyrt leiemarked fordi de ikke klarer å fylle de strenge kravene til å få boliglån. Dette er folk som er i utmerket stand til å betjene et boliglån, men som opplever at sikringsordningene som skal sørge for at vi har et sunt og velfungerende boligmarked, blir et hinder for å kunne etablere seg i boligmarkedet. Ofte gjelder dette unge førstegangsetablerere, forklarer Kurt.

De som Bonord nå hjelper inn i markedet gjennom Boost, vil inngå kontrakt med Bonord om å forplikte seg til å kjøpe Bonords leilighet til dagens pris. Deretter vil de leie leiligheten for summen de ville ha betalt for eget lån på leiligheten. ­Leilighetens verdistigning vil etter hvert utgjøre nok egenkapital, slik at leietakeren får eget lån i banken til å kjøpe ut Bonord.

20 prosent i nybygg

– Målet er at hver Boost-leietaker så raskt som mulig skal få bygge nok egenkapital til å eie selv, forklarer Kurt.

Hadde det vært opp til ham, ville Bonord allerede hatt flere og mer omfattende ordninger plass for å hjelpe medlemmer inn på boligmarkedet.

– Vi har jobbet lenge med å utvikle ulike løsninger for å hjelpe dem som kan betjene et boliglån, men som likevel ikke får lån i banken. Dette er nybrottsarbeid, og tar mer tid enn jeg er bekvem med. Derfor lanserer vi første tiltak i Boost nå for å ikke la vår iver til å hjelpe mange, hindre oss i å starte med å hjelpe noen få.

Kurt forsikrer at Øvre Kroken i Tromsø også vil få Boost-leiligheter. For å komme i dialog med Bonord om Boost-muligheten i Byhagen, melder du din interesse for leilighet på ordinær måte, men skriver i melding om at du vil kontaktes av en rådgiver angående Boost.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.