Gå til hovedinnhold
Quiz

Bonord-quiz 87

Hva kan du om historien til Nord-Norge? Her kan du teste deg selv, og så må du gjerne utfordre andre! Lykke til!

Quiz

Hvor er dette? Kjent landemerke.

15 mennesker omkom da et fly av typen Twin Otter på vei til Alta styrtet ved Gamvik mars 1982. Under hvilket navn er ulykken kjent?

De fleste husker at «The BlackSheeps» vant MGP jr med «Oro jaska beana». Men hvilken plass fikk det samme bandet da det deltok i den ordinære Melodi Grand Prix i 2011?

Nergårdshamn var tidligere et kommunesenter. Hvilken kommune er dette stedet i dag en del av?

I 1995 ble Tormod Bartholdsen valgt til ordfører i Hammerfest, og hegemoniet Arbeiderpartiet hadde hatt siden krigen ble dermed brutt. Hvilket parti tilhørte han?

I Harstad kirke finner du to glassmalerier som er utført av kunstner som også har utsmykket andre sentrale kirker i Nord-Norge. Hva het kunstneren?

Vegard Ulvang hadde en lang olympisk skikarriere. I hvilke leker deltok han for første gang?

Per-Willy Amundsen er kjent som Frp-politiker og tidligere justisminister. Men hva er hans mindre kjente mellomnavn?

Hvor godt forstår du en senjaværing? I dag brukes desiliter og centiliter for å måle brennevin, men hvor stor mengde representerte det gamle dialektordet «pel»?

Kongekrabba fantes opprinnelig bare i det nordlige stillehavsområdet, men ble et norsnorsk fenomen etter at den ble introdusert til Murmanskfjorden av russiske foskere. Når ble arten første gang fanget i Varanger?

1 / 10

Resultat

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.