Gå til hovedinnhold
28. mars 2022 Medlem og partner Partner

Deler ut gratis råd til kjøpere

De fleste av oss er innom boligmarkedet noen ytterst få ganger gjennom et helt liv. GARANTI minner om at det ikke er noen grunn til å gå inn uten gode råd i ryggen. Meglerne sitter på oppdatert kunnskap om både ­verdistiging, bomiljø og andre lokale forhold. Og gode råd er gratis for Bonord-­medlemmer.

GARANTI Harstad vokser. Her er fire av de fem meglerne ved kontoret: Fra venstre Bjørn Mathisen, Maria Hansen, Odd Sverre Holte og Erik Hansen. Tone Trøite var ikke til stede da bildet ble tatt.

– Vi har nylig hjulpet tre ulike kjøpere med å etablere seg i nye byer. To flyttet til Tromsø og en dro sørover. Her i nord har vi sammen med Bonord veldig god oversikt i våre tre byer Harstad, Tromsø og Hammerfest. Men GARANTI har meglere over hele landet. Det vi ikke kan hjelpe med på våre tre kontorer i Hammerfest, Tromsø og Harstad, kan vi garantert få hjelp til hos kunnskapsrike meglere i andre deler av landet. Bruk oss på kryss og tvers for hva det er verdt, sier GARANTI Harstads entusiastiske eiendoms­megler, Odd Sverre Holte.

Mye å sette seg inn i

– Poenget er at vi bare er glad for å komme med kjøpsrådgivning til Bonords medlemmer. Det ligger heller ingen krav om at du må kjøpe ny bolig gjennom oss.

Holte vet at ulike prosesser tar ulik tid hos ulike mennesker. Nylig har han hjulpet en person til å finne ny bortettslagsleilighet i Tromsø og har forestått salget av den gamle ene­­boligen i Harstad.

– Det er mye å sette seg inn i som selger, men det er også utrolig mye det er lurt å vite på forhånd som kjøper. Det kan være alt fra det praktiske i en budrunde. Hvilke signaler sender du med ulike bud og budfrister. Vi vet også når på året det er mulig å gjøre et kupp. Vi vet i hvilke bydeler det er ventet ekstra høy prisstigning og så videre. Der den vanlige kjøperen stiller helt blank, har vi enorme mengder statistikk og andre fakta vi kan bruke for å gi gode råd i en kjøpsprosess, sier Holte.

God lokalkunnskap

Eiendomsmegler Maria Hansen er nettopp kommet hjem til Harstad etter å ha bodd i Tromsø i en årrekke. Ved siden av den ferske erfaringen fra reetablering, har hun detaljkunnskaper både om Tromsø og Harstad i sitt virke som megler.

– Vi begynner gjerne med å finne ut hvilken bydel som kan passe best. Kanskje kjenner man noen fra før eller har slektninger man vil bo i nærheten av. Så bør også eventuelle hobbyer eller andre interesser være med i vurderingen når man ser på hvor man vil kjøpe bolig, mener hun.

I tillegg kommer all den praktiske ­rådgivningen for de som kanskje for første gang skal inn i et borettslag eller sameie. Om forskjellen på de ulike boformene, fordeler og ulemper og ikke minst kunnskap om fellesgjeld.

GARANTI vokser

– Alt dette kan vi på rams. Dette er jobben vår! Og ikke vær redd for å ta kontakt selv om det ennå er en god stund igjen til planene blir realisert. Alt har en modningsprosess, det er også vi klar over, sier Holte.

Ved GARANTI Harstad er det nå fem meglere, og kontoret har dermed mer enn doblet sin størrelse.

– Vi vokser i omsetning i takt med dette. I februar i fjor hadde GARANTI mellom seks og syv prosent av markedet i Harstad. Nå i februar hadde vi 22 prosent, og vi lover at vi skal jobbe hardt og vokse enda mer!

Flere artikler