Gå til hovedinnhold
3. mai 2022 Allmøte

Det viktigste huset i Hamna

Jørgen Hveding Andreassen bestyrer på ingen måte noe palass. Men klubbhuset til Hamna Idrettslag kan likevel sies å være det viktigste bygget i bydelen.

– Klubbhuset vårt er helt enkelt – egentlig ei brakke bygget på dugnad – men det fungerer veldig godt som møtested og knutepunkt for bydelen. Med plass til rundt 50 er dette lokalet populært å leie for konfirmasjoner og større sammenkomster, forteller daglig leder Jørgen Hveding Andreassen i Hamna IL.

Daglig leder i Hamna Idrettslag, Jørgen Hveding Andreassen, forteller om aktiviteter i klubbhuset som mange ikke uten videre forbinder med idrett.

Fysiske og sosiale behov

– Idretten fyller ikke bare behovet for fysisk aktivitet. Den sosiale aktiviteten betyr også mye for nærmiljøene, mener organisasjonssjef Sylvi Ofstad i Troms og Finnmark Idrettskrets.

For flere bydeler er mangelen på bydelshus det aller viktigste savnet – og det som hindrer aktiviteter som skaper trivsel i nærmiljøet.

– Jeg tror historien om klubbhuset til Hamna IL er et godt eksempel på hva idrettslagene betyr for nærmiljøene, mener organisasjonssjef Sylvi Ofstad i Troms og Finnmark idrettskrets.

– Når vi snakker om aktivitet, snakker vi gjerne om idrettsanleggene, som lysløypene, idrettshallene eller fotballbanene. Men møteplassene idrettslagene skaper, fyller både fysiske og sosiale behov. Det å komme sammen er viktig i seg selv, mener hun.

Utradisjonelle aktiviteter

Bygget på dugnad og med plass til rundt 50 mennesker, er klubbhuset til Hamna Idrettslag blitt et viktig møtested for bydelen.

Som for andre idrettslag er fotballen den største aktiviteten i Hamna IL. Men at klubben råder over et romslig klubbhus, gjør at idrettslaget også kan tilby andre aktiviteter enn de man umiddelbart forbinder med idrett.

– Etter pandemien har jo veldig mye blitt «satt på vent», men før den tid arrangerte vi sjakk-kvelder, fordi populariteten rundt sjakk var økende, og mange ønsket et slikt tilbud. Sjakkbrettene har vi jo fortsatt, og vi er klar til å gjeninnføre denne aktiviteten når forholdene ligger til rette for dette, samtidig som vi også er åpne for å starte med andre aktiviteter, forteller den daglige lederen.

Flere artikler