Gå til hovedinnhold
7. april 2022 Medlem Medlem og partner Nyheter

Felles Rusken-aksjon i nord

Etter suksessen i Kroken i fjor utvider Bonord nå sin Rusken-aksjon til å inkludere flere områder i både Hammerfest, Harstad og Tromsø. Slik ønsker Bonord å bidra til enda bedre bomiljø.

Slik så det ut i fjor da folk møtte opp i hopetall for å rydde nærmiljøet sitt.

– Bonord hadde i fjor sin første Rusken-­aksjon i samarbeid med Kroken bydelsråd og Krokelvdalen Idrettslag, hvor vi er hovedsponsor. Vi satte av en ettermiddag til å rydde nærmiljøet for søppel og gammelt løv, og gjøre det renere og ­triveligere. Arrangementet var en kjempesuksess. Mange borettslag samkjørte sin vårdugnad med aksjonen. Bonord bidro blant annet med hansker, søppelposer og bortkjøring av søppelet som ble ryddet. I tillegg spanderte boligbyggelaget pølser, brus, kaffe og kake til de som kom for å ta i et tak. Noe som ble veldig godt mottatt. Vi ønsker oss det samme i år, men utvider altså med flere bydeler i Tromsø og får med oss Harstad og Hammerfest i tillegg, forteller Ørjan Sandvik Hansen som er Bonords prosjektleder for Rusken-aksjonen.

Bedrer bomiljøet

Han påpeker at felles ryddedugnader handler om mer enn det å få det rent og trivelig rundt seg. Det bidrar i aller høyeste grad også til å skape et bedre bomiljø. Folk i samme nærmiljø kommer ut og møtes over en kopp kaffe, kommer i prat og blir bedre kjent.

– I tillegg bidrar dette til å skape gode holdninger. Gjennom slike aksjoner blir man mer oppmerksom på at det ser ryddig og trivelig ut der vi bor, sier prosjektlederen.

Regiondirektør Bjørn Mathinsen ved Harstad-kontoret har fått med seg ulike borettslag på Stangnes og gleder seg til å rydde og skape vårstemning. I Hammerfest planlegger Fredrik Wedding for liknende Rusken-aksjon.

I Tromsø er, foruten Kroken, aksjonen planlagt på Stakkevollan, på Håpet og i Hamna.

Ørjan Sandvik Hansen er prosjektleder for årets Rusken-aksjon. Han bistås i tillegg av Bjørn Mathisen i Harstad og Fredrik Wedding i Hammerfest.

– Hamna vil bli et framtidig viktig område for Bonord gjennom den planlagte utbyggingen vår der. Vi ønsker å bidra i bydelene våre også gjennom samarbeid med breddeidrettslagene. Disse er viktige og positive bidragsytere i sin bydel. I Hamna og i Kroken har vi allerede samarbeid med idrettslagene. Vi har i år inngått samarbeid med idrettslaget på Stakkevollan og på Håpet (Skarp), og bruker blant annet dette samarbeidet som springbrett for å dra i gang felles ryddeaksjon bydel for bydel. Vi håper borettslagene samkjører sine vårdugnader med Rusken-aksjonen slik at dette både blir veldig sosialt og veldig ­effektivt, smiler Hansen.

Fin arena for kontakt

Bonord ønsker Rusken-aksjonen skal bli et fast tiltak, og vil også bruke aksjonen som et av flere kontaktpunkt ut mot ­medlemmene.

– I fjor sto vår administrerende direktør i pølseboden sammen med mange andre fra administrasjonen. Hele Bonord vil delta, både for å oppnå enda bedre kontakt og kjennskap til de ulike boområdene, men også for å hjelpe og legge til rette. Bonord ønsker å stimulere til gode bomiljø og vi ønsker å være mer synlig. Slike store felles ryddeaksjoner hjelper til med begge deler, mener prosjektlederen.

Eksakte datoer for Rusken-aksjonen er ikke helt spikret. Beboerne vil få informasjon gjennom borettslaget og man kan også følge med på Bonords hjemmesider. Ut fra vær og lokale forhold planlegger Harstad å arrangere sin aksjon før 17. mai, mens Tromsø og Hammerfest er litt mindre optimistiske med tanke på barmark. I utgangspunktet er følgende datoer foreslått: torsdag 24. mai i Kroken, tirsdag 31. mai på Stakkevollan og torsdag 2. juni på Håpet. Hamna er ikke fastsatt ennå, men det blir trolig første uka i juni.

– Jo flere som deltar, jo koseligere blir det – og jo mindre blir det å rydde for hver og en. Spesielt nå etter pandemien blir dette en flott anledning til å se og hilse på folk i nærmiljøet sitt igjen. Det håper jeg blir en ekstra gevinst for alle i år, sier Ørjan Sandvik Hansen.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.