Gå til hovedinnhold
7. april 2022 Medlem Medlem og partner Nyheter

Fortjener ditt bomiljø en pris?

Bonord er stolt av å for første gang utlyse en bomiljøpris for å hedre boligselskaper som er i gang med eller planlegger å gjøre en ekstra innsats for at beboerne skal trives. Prisen er på 200.000 kroner. Nå kan du nominere ditt bomiljø!

Spør du noen hva de setter mest pris på ved oppveksten sin, er det ofte bomiljøet som trekkes fram. Nå stimulerer Bonord til ekstra gode bomiljø gjennom Bomiljøprisen!

– Bonord ønsker å være en sterk og trygg boligaktør, som utvikler av gode lokal-­samfunn i Nord-Norge. Dette har vi gjort i mer enn 75 år – og det skal fortsette med det langt inn i fremtiden, sier Bonords vise­administrerende direktør Kim Kr. Nordli.

Formål

Bonords Bomiljøpris setter fokus på å hedre boligselskaper som helhet. Prisen vil verdsette tiltak og prosjekter som bidrar til økt trivsel, samhørighet, og sosiale møteplasser, og som bidrar til det godt bomiljø og fokus på bærekraft.

– Målet er at mottagere av prisen får et økonomisk bidrag som gir mulighet til realisering av prosjekter de ellers ikke ville kunne gjennomføre, forteller Nordli. Prisen er på 200.000 kroner hvert år, men kan deles opp i flere deler, avhengig av hvordan juryen ønsker å berømme vinneren.

– Premiesummen kan aldri være under 50.000 kroner. Det betyr at vi får maks fire vinnere hvert år. Men er prosjektet så strålende at juryen ønsker å kåre en enkelt vinner, stikker denne av med hele premiepotten, forklarer han.

Hvem kan delta

Alle boligselskaper som er forvaltet av Bonord kan delta. Følgende prosjekter kan søke på Bomiljøprisen:

  • Prosjekter med fokus på det gode bomiljøet
  • Prosjekter med fokus på mangfold og inkludering
  • Prosjekter med fokus på økt trivsel og samhørighet i boligselskapet
  • Prosjekter med fokus på bærekraft og miljø

– Vi ønsker ikke å lage for stort byråkrati rundt søknadsprosessen, så vi ønsker at de som søker lager en filmsnutt som viser eller beskriver ide og prosjektet, og ikke minst entusiasmen rundt dette. Der er det også viktig å få med tidsperspektivet og hvilket beløp det søkes om, forteller Nordli.

Penger deles ut i år

Jury for prisen består av fire personer. Administrerende direktør er leder for juryen. I tillegg utpekes ett medlem fra Bonords styre, en ansattrepresentant, og en ­representant for de forvaltede bolig­selskapene. Ved stemmelikhet har leder av juryen dobbeltstemme.

Bonord lyser ut prisen gjennom sine kanaler, herunder styreportalen og Bolyst. Frist for å søke er 1.mai hvert år.

Prisen deles ut på ordinær generalforsamling i Bonord. Det betyr at årets vinnere får tilskudd til sine prosjekt allerede i år.

– På våre hjemmesider kan du leser mer om Bomiljøprisen. Vi håper det kommer mange bidrag og er veldig spente på ­resultatet! Der finner dere også en digital løsning for opplasting av prosjekt. Hvis det er spørsmål i forbindelse med Bomiljø­prisen, så kan de sendes meg på kn@bonord.no, avslutter Nordli.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.