Gå til hovedinnhold
9. april 2022 Kjøkkenveien

Fruktig fristelse

Eplekake er populært overalt – og i hele året.

Den er vanlig å servere til kaffen, men også som dessert – og da gjerne lunken, med vaniljeis til. Vaniljekrem, vaniljesaus, kremfløte eller friske og fargerike bær er dessuten godt egnet som pynt til kaka, som også tåler å nytes uten noen form for tilbehør.

  • 2-3 epler
  • 150 gr margarin
  • 250 gr sukker
  • 220 gr hvetemel
  • 6,5 gr bakepulver
  • 6,5 gr vaniljesukker
  • Sukker, kanel og perlesukker som strø.

Skrell eplene, fjern kjernene og skjær dem opp i skiver. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg og blant sammen. Fyll røra i kakeformen og legg eplebitene øverst. Dryss over med sukker, kanel og perlesukker. Du kan også vurdere hakkede mandler eller nøtter som strø.

Steik i 30 minutter på 175 grader, og sjekk med en spiss kniv eller trepinne om kaka er gjennomstekt før du kjøler den på rist.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.