Den er vanlig å servere til kaffen, men også som dessert – og da gjerne lunken, med vaniljeis til. Vaniljekrem, vaniljesaus, kremfløte eller friske og fargerike bær er dessuten godt egnet som pynt til kaka, som også tåler å nytes uten noen form for tilbehør.
- 2-3 epler
- 150 gr margarin
- 250 gr sukker
- 220 gr hvetemel
- 6,5 gr bakepulver
- 6,5 gr vaniljesukker
- Sukker, kanel og perlesukker som strø.
Skrell eplene, fjern kjernene og skjær dem opp i skiver. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg og blant sammen. Fyll røra i kakeformen og legg eplebitene øverst. Dryss over med sukker, kanel og perlesukker. Du kan også vurdere hakkede mandler eller nøtter som strø.
Steik i 30 minutter på 175 grader, og sjekk med en spiss kniv eller trepinne om kaka er gjennomstekt før du kjøler den på rist.