Gå til hovedinnhold

Styreleder Torbjørn Bongo i samtale med to av de fem beboerne i laget som har bodd her siden Granittvegen ble bygget: Elin Myrland Hansen (t.v) og Ellen Molland Nilsen.

Medlem Medlem og partner Nyheter

Granittvegen borettslag feiret seg selv

I august ble det dekket til fest i et stort partytelt i Kroken. Granittvegen borettslag feiret 50-årsdag, og hedret beboere som har bodd her helt siden starten.

– Vi flyttet inn i 1973, og da var vi blant de første som bosatte seg her. Jeg husker at nedenfor oss så var det multemyr og jorder, forteller Ellen Molland Nilsen, som bor i en leilighet i første etasje i sin blokk. Elin Myrland Hanssen har like lang fartstid i Granittvegen. Hun og mannen flyttet inn i 1973 de også, og også de i første etasje. Sammen forteller de to naboene om de utrangerte bussene som fungerte som butikk, og det mylderet av unger som var i bydelen. Da som i dag var det aldri vanskelig å finne noen å leke med.

De to kvinnene har begge blitt enker, men fortsatt har de ingen planer om å flytte fra borettslaget hvor de trives så godt at de har levd nesten hele livet sitt her.

–  I en periode gikk det mange stygge rykter om Kroken, men vi har alltid vært glad i bydelen. Det er jo derfor vi er blitt værende, fordi vi har trivdes så godt! Da vi flyttet inn var det en ung bydel, med mange ­nyetablerte familier. I dag er det en god blanding av eldre og unge, forteller de to veteranene.

En fin gjeng naboer deltok på 50-årsfesten til Granittvegen borettslag. Foran til venstre og så med sola rundt bordet ser vi Hilde Johansen som har bodd i laget i halvannet år, Elin Myrland Hanssen som har bodd her i 49 år, Ellen Molland Nilsen som har bodd her i 49 år, Elbjørg Engvik som har bodd her i 14 år, Astrid Molund som har bodd her i 11 år og Gudrun Teodorsen som har bodd her i 24 år.
Mens det var leker for ungene ute, fikk de voksne bryne seg på quiz om borettslaget inne i partyteltet. Etterpå ble det først servert middag og senere kake og kaffe eller kald drikke til alle.
Cornelia Solheim Andersen og Linnea Johansen har tid til å posere litt for fotografen midt i rebusløpet.
Maja Sandvik Lockert, Lena Sandvik Killie, Noah Sandvik og Felix Falck har deltatt på rebusløp og kommer inn til «aktivitetsminister» Stine Jacobsen for å regne opp sine poeng.
Det har alltid vært enkelt å finne leke­kamerater i Kroken, og ungene var en stor del av 50-årsfeiringen til Granittvegen med ulike leker og konkurranser. Her er det Lea Sofie Myrland som får inn en fulltreffer.
Nestleder Mait Falck og styremedlem Yngve Lundblad tok hjertelig imot naboene som kom til 50-årsfest.
Skittenelv Musikkorps spilte opp og marsjerte gjennom hele borettslaget før de avsluttet opptredenen nede ved festteltet.
Denne fine søskenbarngjengen deltok også i feiringen. Her ser vi Shahed, Zakie, Halwa, Saleh, Waed, Ahmed og Hassan.

Flere artikler