Gå til hovedinnhold
21. juni 2022 Medlem og partner Nyheter Partner

Høysesong for hendige hjelpere

Sommeren er høysesong for alt som skal gjøres utendørs, og
All-tjeneste kan rett og slett hjelpe med alt som trengs av vedlikehold på hus og hage. I tillegg er vask av parkeringsgarasjer en typisk sommersyssel.

Geir Arne Winther i sommergrønn eng sammen med deler av staben som er i full gang med å klippe plenen.

– Den maskina vi bruker til garasjevask ser ut som en stor gulvvaskemaskin som du sitter på. Det er den samme maskina vi bruker til å feie fortau og gater, men når vi er inne i et garasjeanlegg setter vi på et lukket aggregat foran som gjør at maskina ikke virvler opp støv, forklarer Geir Arne Winther, daglig leder i All-Tjeneste AS.

All-tjeneste rengjør garasjer både i borettslag, i kjøpesentre eller andre store garasjebygg.

– Støv er noe av det siste du ønsker i en parkeringshall, fordi støvet så fort legger seg på karosseriet til bilene. Dessverre er det sånn at forbipasserende som ser en nedstøvet bil ofte lar seg friste til å lage tegninger i dette støvet, og dette fører til riper i lakken som fort blir kostbart for ­bileierne, påpeker han.

– Vårt utstyr og vår metode for våtskuring gjør at vi kan drive denne rengjøringen uten at den fører kostbare konsekvenser med seg.

All-Tjeneste kutter også hekk og trær, eller rydder vekk annet buskas med ryddesag eller kantklippere.

Klipper gress og hekk

Det som stadig må til i løpet av de hektiske sommermånedene, er klipping av gress. All-tjeneste vedlikeholder store gressplener både på oppdrag fra boligselskap, firma og privatpersoner.

All-Tjeneste utfører enkelt forklart alle de tjenestene du forbinder med en vaktmester. Så mange som mellom 70-90 borettslag i Tromsø får utført tjenester fra dette vaktmesterselskapet som har rundt 20 fast ansatte medarbeidere, men som nå på sommeren teller adskillig flere.

– Trenden er vel gjerne slik at mange kjøper seg ut av tidsklemma og fra ­praktiske oppgaver som krever mye tid og maskineri. Mange har heller ikke plass til å lagre utstyret som kreves, så da ringer de til oss og vi kan både trimme hekken, vi kan felle trær og kjøre det vekk. I tillegg gjør vi mye vedlikeholdsarbeid som for eksempel maling nå i sommerhalvåret.

Mange store flotte plener skal klippes jevnlig gjennom hele sommeren, og den jobben tar All-Tjeneste gjerne.

Internasjonal stab

På sommerhalvåret er det ekstra hektisk for All-tjeneste, og da må de leie inn ekstra sommervikarer.

– I år har vi fått tak i fire-fem sommer­vikarer som er norske skoleelever, men det er langt fra nok så store deler av vår stab i sommer består av utenlandsk arbeidskraft. Vi har en virkelig fin gjeng med ansatte fra Latvia, Polen og Australia. Noen av dem er veldig flinke i engelsk, mens andre nesten ikke snakker språket. Da kan det bli noen misforståelser ute hos kunden. Det er selvsagt beklagelig, men for å få fatt i nok folk kan vi ikke sette noe absolutt språkkrav. For oss er det mye viktigere å få nok og stabil arbeidskraft, og at de er dyktige i den praktiske jobben de blir satt til, forklarer Winther.

Grønnere tjenester

I dag er det gressklipperne som summer rundt daglig leder Geir Are Winther. Men nettopp støy og klima har stort fokus i selskapet. Både av hensyn til de ansatte og til kundene.

– Vi har nå gått over til elektrisk motor på mange av våre plenklippere, som bråker betydelig mindre enn de å på fossilt ­brennstoff. Men i og med at vi bruker klipperne hele dagen, så må vi enten lade ofte eller ha store mengder batteri i reserve. Derfor må vi supplere når det trengs med vanlige gressklippere. Vi håper at ­teknologien hjelper oss slik at vi kan bruke stadig flere elektriske verktøy. Til neste år får for eksempel en elektrisk rengjøringsmaskin til bruk i garasjevask. Det gleder vi oss veldig til! sier Geir Arne Winther i All-tjeneste.

Flere artikler