Gå til hovedinnhold

Senterleder Gunnar Aamot Hansen foran Arena Larsneset som begynner å nærme seg klart til innflytting. (Foto: Camilla Norvoll)

Nyheter

Kjøpesenteret klart for innflytting

17. november åpner kjøpesenteret Arena Larsneset i Harstad.
Med det lover senterleder Gunnar Aamot Hansen at både handel og uteliv i sentrum vil få et løft.

– Med bakgrunn i hva slags leietakere vi har fått inn i senteret, så blir dette et sted som vil ha åpent helt til klokken 12-01 i helgene. Flere av leietakere kan også ha åpent søndager, sier Aamot Hansen.

Har startet flytting

Restauranten BARK er blant dem, og de har allerede stengt sin gamle restaurant for å starte flyttingen inn på Larsneset. Ikke bare blir BARK større enn tidligere, men restauranten vil også få et chambre séparée, som er et eget rom for lukkede selskap.

– I tillegg får vi SOT bar & burger, Sabrura sushi & sticks, som begge er ­restauranter vi ikke har i hatt i Harstad tidligere. Vi er også stolte av å ha fått med oss en ­samarbeidspartner som blir å åpne en bar og lounge med bowling og minigolf. Et konsept som ikke har fått navn ennå, forteller senterlederen.

Byggearbeidene pågår for fullt, både utvendig og innvendig i senteret, og tidlig i oktober er de ulike lokalene klare til ­overlevering slik at leietakere kan begynne å flytte inn.

 

Slik vil boligene se ut innvendig når byggearbeidene er ferdige. Foreløpig er de to blokkene ytterst på kaia under bygging, mens byggetrinn to - på motsatt side av hagearealet - er lagt ut for salg.

Renoverer gammel del

Ikke alt kan stå ferdig til den 17. november.

– Vi skal renovere den gamle delen av senteret vårt, slik at leietakerne vi hadde der nå først flytter over i den nye delen. Så skal vi bruke tida fram til 17. mars neste år på å få ferdig resten av senteret. Det kommer til å bli en stor innendørs ­handlegate på første plan som starter ved Coop Extra i Fjordgata og fortsetter hele veien ut mot havnefronten. Innredningen av senteret tar opp i seg at senteret ligger like ved sjøkanten.

Det er i den gamle delen av senteret at samarbeidspartneren som skal i gang med bowling og minigolf vil etablere seg.

– Dette blir et tilbud som retter seg spesielt inn mot de unge på ettermiddag og kveld, og så for et mer voksent publikum etter klokka 20. Målet er at dette skal være en hyggelig plass for godt voksne så vel som unge. Vi håper vi kan skape gode areal ikke bare for bowling og golf, men for de som vil spille brettspill eller møtes i seniorklubb og brigdeklubb, forteller Aamot Hansen.

Til sammen har han 20 leietakere som foreløpig er klare for det nye kjøpe­senteret, og har da kun tre tilgjengelige areal igjen hvor han ennå forhandler med ulike ­interessenter.

Bak kjøpesenterdelen bygges et ­parkeringshus med plass til 230 biler.

– Vi åpner første etasje av parkeringshuset den 17. november, og så skal de to siste etasjene være ferdigstilt til desember, fortsetter senterlederen.

Boligene ferdig til våren

De som har kjøpt seg bolig i det første byggetrinnet i boligbyggelaget Byhagen, på toppen av kjøpesenteret, vil få flytte inn i løpet av neste vår. I de to blokkene med egen byhage i tredje etasje, er nå 36 av 41 leiligheter solgt. I byggetrinn to på motsatt ende av hagen, er ikke byggingen startet ennå. Her er foreløpig syv av i alt 22 ­leiligheter solgt.

Skjermdump fra byggekameraet til Nordic gruppen, viser hvor langt byggingen var kommet i uke 39.

Bonords Bjørn Mathisen har ­fleipende brukt «egen vinkjeller» som et av innsalgs­punktene for de nye leilighetene, siden Vinmonopolet er en av leietakerne i kjøpesenteret. Foruten de leietakerne vi allerede har nevnt kommer følgende butikker og kafeer inn i senteret: Nordli, Ringo, Princess, KappAhl, Lindex, Sunkost, EspressoHouse, Normal, dyreutstyrs­butikken Dogman, Skeidar, Vitus Apotek, Synsam, klesbutikken 2VEN, Garn&Sånt, pluss en sportsbutikk som ikke er kjededefinert ennå.

– Jeg håper at det nye senteret vil gjøre det enda mer interessant for folk fra hele regionen å besøke Harstad. Vårt fremste fortrinn er at vi vil være sterke både på servering og aktiviteter, ikke bare på ­shopping, sier Gunnar Aamot Hansen.

Flere artikler