Gå til hovedinnhold
3. oktober 2022 Medlem og partner Nyheter Partner

Kvik Tromsø

Lurer du på hvorfor Kvik Tromsø leverer kjøkken over det meste av både Troms og Finnmark? Daglig leder Jens Småbrekke viser Bonords markedskoordinator Ørjan Sandvik Hansen hemmeligheten: Et romslig lager.

Daglig leder Jens Småbrekke ved Kvik Tromsø er møbelsnekkermester, og opptatt av å kunne tilpasse løsningene til individuelle behov.

– Pandemien endret veldig mye i måten vi handler på. Tradisjonelt har jo slik handel bestått i at kunden besøker butikken og finner sine løsninger. Nå er det blitt vanlig med videomøter, der vi underveis i møtet utformer tegninger og kommer frem til de beste løsningene. Teknologien er jo ikke ny. Det nye er at kundene er bekvemme med denne måten å gjøre ting på, forteller Småbrekke.

Individuelle løsninger

Selvsagt er det ikke slik at fysiske besøk i butikken er blitt avleggs. Mange ønsker den tryggheten det gir å se på varene, og å la fingrene løpe over benkeplater og skuffe­seksjoner. Men gjennom å videomøter ved siden av, trenger man ikke besøke butikken flere ganger i løpet av en kjøpsprosess, og da er det heller ikke nødvendig å bo i fysisk nærhet til butikken. Slik har Kvik kunnet betjene et større geografisk marked.

Jens Småbrekke forklarer Bonords Ørjan Sandvik Hansen lageret til Kvik Tromsø, og ­fordelene lagerkapasiteten bidrar til.

– Fra Tromsø leverer vi en del kjøkken til Finnmark også, ikke minst til Alta, og dette kan vi gjøre fordi vi har gode løsninger for oppfølging og fordi vi har god lager­kapasitet, forklarer han.

– Er dette den ideelle måten å drive på?

– Den ideelle måten er å kunne hjelpe hver enkelt kunde på den måten som passer kunden best. Jeg er jo møbel­snekkermester selv. Jeg liker å være ute på besøk hos kunden, for å se hvilke utfordringer hvert enkelt rom byr på. Det å komme problemer i forkjøpet er dessuten vår viktigste markedsføring, mener han, og forklarer ganske enkelt hvorfor:

– Hvis det oppstår store problemer med en leveranse i Planetveien, er risikoen stor for at ingen andre i dette nabolaget vil handle hos oss. Men hvis vi klarer å gjøre en god jobb, er det muligheter for at vi blir anbefalt, sier han.

Kvik tilbyr 24 ulike fronter til sine kjøkken. Mange nok til at kundene har mye å velge i, men begrenset til at Kvik har evne til å levere det som ønskes.

Bevissthet på bærekraft

At kundene ønsker ulike metoder for ­oppfølging og rådgivning er ikke så rart; å kjøpe et kjøkken er ikke det samme som å kjøpe en ny PC. Kjøkkenet er en investering som skal vare i mange år.

– Hvor ofte er det vanlig å bytte kjøkken?

– Dette varierer jo veldig. Det går gjerne 20 år mellom hver gang man kjøper et helt nytt kjøkken, selv om jeg har vært med på å bytte ut kjøkken som aldri har vært i bruk, fordi kunden ikke likte de løsningene som var valgt i et helt nytt boligprosjekt.

– Du smiler?

Kvik har lyktes i å bli CO2-positiv på egen produksjon, blant annet ved hjelp av sterkt fokus på resirkulering.

– Ja, jeg gjør det, for i en periode der vi skal være bevisste på bærekraft og klima, skal vi selvsagt også være varsomme med å fremelske overdrevent forbruk, og den bevisstheten må vi ha, også vi som lever av å selge kjøkken. Det skjer ofte at folk blir lei av både kjøkkenet og badet sitt. Men hvis du har et Kvik-kjøkken fra før av, kommer du langt med å bytte nye fronter, og dermed nesten skape et inntrykk av et helt nytt hjem, mener han.

– I hvor stor grad preges dere av tankegang om klima?

– I veldig stor grad! Fjoråret var et merkeår for oss, fordi vi lyktes i å bli CO2-positive på vår egen produksjon. Nå jobber vi med å forbedre oss ytterligere, for eksempel gjennom krav til leverandører, forklarer han.

Flere artikler