Gå til hovedinnhold
Inspirasjon Reportasje

Mytefjellene

Svolværgeita er bare ett eksempel på naturformasjoner som kan fortelle eventyr og sagn.

HVA

I nesten alle kommuner finner du signatur­formasjoner det knytter seg gamle folkeeventyr til. Dette kan være fjell, steiner, fosser, øyer eller holmer. De fortjener absolutt et besøk, og reiseveien trenger slett ikke være lang!

HVORFOR

Du trenger ikke bestige fjellene, men muligheten til å betrakte dem på nært hold vil være en storslagen natur­opplevelse, i tillegg til at sagnene deres vil gi deg forståelse og kunnskap om fortiden. Noen av fortellingene er nemlig ikke bare sagn, men reelle historier.

HVOR

Turistkontorene har oversikt over hvilke severdigheter som finnes i ditt eget nærområde, som du selv ikke tenker over i det daglige. Og det samme gjelder mulighetene som ligger en kort bil- eller båttur unna. Du trenger ikke oppsøke «turistmagnetene».

HVORDAN

Du finner de mytiske naturformasjonene i alle former for tilgjengelighet og vanskelighetsgrader. Svolværgeita er et fjell som krever klatreutstyr og erfaring for å bestige, og i andre tilfeller trenger du båt. Men det finnes nok av tilfeller der gode sko er mer enn nok.

NÅR

Sommeren er absolutt beste årstid for å finne naturskattene, både på grunn av lys og fremkommelighet. Men hvis du lærer deg å sette pris på slike utflukter, vil du finne ut at mange av naturopplevelsene er like opplevelsesrike i andre årstider også.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.