Gå til hovedinnhold
Kjøkkenveien

Smaken av overflod

Når tilgangen på norske epler er så god som på denne tiden av året, er det tid for eplepai! Eplekake lager man året rundt, men eplepaien tilhører høsten.

Bunnen:

450 g hvetemel
100 g sukker
300 g smør
40 g kaldt vann
1 ts salt 1 eggeplomme

-kjøres i foodprosseor

-kjøl ned deigen i kjøleskap i ca 30 min så den blir lettere å kjevle ut til å legges i paiformen

 

Fyllet:

900 g epler
100 g rosiner
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 ts sitronsaft
litt vann nederst i pannen

-kokes til eplene er møre

Del deigen i to og kjevle de ut like store. Én del skal brukes som bunn og én til lokk. Fordel en del i en paiform. Trykk deigen godt opp i kanten. Deigen prikkes så med en gaffel. Ha i fyllet og legg over lokket. Trykk til på kantene.

Strø over perlesukker og kanel.

Stekes i ca 35 minutter på 180 grader.

God å servere med vaniljesaus og bær.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.