Gå til hovedinnhold
4. april 2022 Beboer Medlem Meglertipset Nyheter

Snart klart for Byhagen II

Bjørn Mathisen og Erik Hansen har snart solgt alle leilighetene i byggetrinn I på Byhagen i Harstad. Nå kommer en ny blokk for salg.

Eiendomsmeglerne Bjørn Mathisen (t.h.) og Erik Hansen fra GARANTI Harstad forestår salget av Byhagen. Her er de på en liten befaring i tomta.

– Det er de store leilighetene som går først. I første byggetrinn er det nå nesten bare to-roms leiligheter igjen, forteller Bjørn Mathisen. De har solgt leiligheter til folk i alle aldre. Både de som kvitter seg med eneboligen, og til folk som er førstegangs­etablerere.

80 prosent solgt

I det første byggetrinnet er 80 prosent av leilighetene nå solgt og det er kun ni tilgjengelige leiligheter igjen. I neste byggetrinn legges det ut 22 leiligheter, og meglerne har allerede mange interesserte.

– Jeg har inntrykk av at noen av de som ikke rakk å få seg den leiligheten de ville ha i første byggetrinn, nå venter for å sikre seg en større leilighet i trinn II, sier Mathisen.

Trinn en var blokk nummer fem og seks i prosjektet. Det som nå skal legges ut er blokk fire.

I underetasjen av leilighetene blir det næringsaktivitet, og her kommer stadig nye leietakere på plass.

BARK skal inn

– Vinmonopolet kommer, slik at vi kan holde lovnaden om byens største vinkjeller for de som bosetter seg her, flirer Mathisen. Men så blir det også gourmetmat! BARK reetablerer hele gourmetrestauranten sin og skal inn i det nye senteret, hvor de også får bedre plass. Til sammen er det nå inngått kontrakt med fire ulike spisesteder i tillegg til BARK: Det er SOT, Nespresso House, Sa Brura og Café De 4 Roser.

Om cirka et år skal det nye kjøpesenteret og boligene i Trinn I på kaikanten midt i Harstad sentrum stå ferdige.

Boligene i første trinn skal være innflyttings­klare cirka ett år fra nå. Sammen med beliggenheten og utsikten får beboerne tilgang til en helt unik 4000 kvadratmeter stor privat park i tredje etasje av bygningen.

– Bare vent til vi kan ta folk på visning opp i etasjene. Dette blir et virkelig praktbygg! Nesten alle leilighetene får innglasset balkong i tillegg til den store felleshagen som får egen gartner, forteller Bjørn Mathisen.

Stor interesse for Heimenjordet

Slik planlegges det at Heimenjordet borettslag på Borkenes skal se ut. Her kommer det 20 lettstelte leiligheter.

For unge som vil etablere seg med stor bolig og hage litt utenfor sentrum er det nå mange eneboliger som kommer for salg på Borkenes. Dette som følge av at det nye leilighetsprosjektet Heimenjordet kommer for salg.

– Vi har allerede gjort en god del verdi­vurderinger av boliger som kan komme for salg, fra folk som ønsker seg inn på Heimenjordet. Så nå er virkelig sjansen for de som vil etablere seg nært Harstad by men samtidig i et litt mer landlig område. Avstanden fra Borkenes til Harstad er 16 kilometer, det betyr 20 minutter med bil.

– Her er flott skole og aktive foreninger og idrettslag. Borkenes kan tilby boliger til en litt lavere pris og litt større tomter enn du får i Harstad. Boligprosjektet Heimenjordet får 20 lett­stelte leiligheter med heis til garasjen i kjelleren.

– Vi ser at dette prosjektet er ­interessant både blant de som allerede bor på Borkenes, men vi får også henvendelser sørfra. Det er tydelig at noen kvæfjordinger vurderer å flytte hjem nå. Med god grunn, smiler Bjørn Mathisen.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.