Gå til hovedinnhold
30. november 2022 Medlem og partner Nyheter Partner

Sprek satsing på sykkel

Bonord-medlemmer får nå fem prosent bonus på alt av varer og tjenester hos ­Bikeriet as. Stadig flere i nord sykler til og fra jobb – både sommer og vinter.

Alle de åtte ansatte er syklister og har gode tips og råd til kundene sine. Fra venstre: ­butikksjef Trond-Magne Hansen, Eirik Bjørkli og Frode Bertheussen.

– De som kun sykler til jobb om sommeren befinner seg nå i et mindretall. De fleste av de som sykler til jobb gjør det gjerne både sommer og vinter, forteller butikksjef og syklist Trond-Magne Hansen. Han tror andelen syklister vil øke enda litt når det blir bompenger i Tromsø.

– Jeg vil faktisk si at jeg føler meg ­tryggere på sykkelen nedover glatt underlag om vinteren, enn jeg er når jeg går. Piggdekk på sykkel sitter skikkelig godt, sier Eivind Johansen, som er eier og styremedlem i bedriften.

Start med pandemien

Satsingen på en spesialbutikk for sykkel så først ut til å gå skikkelig ille. For i det Bikeriet åpnet i mars 2020, stengte Norge ned som følge av covid-pandemien.

– Så ble det jo slik at pandemien førte til at folk brukte mer penger på aktivitet her hjemme, slik at butikken vår etter en stund skjøt virkelig fart, forteller Geir Arne Johansen som er eier og styreleder i bedriften. I 2021 hadde Bikeriet sitt første hele driftsår, og landet på 20 millioner kroner i omsetning.

Bikeriet har fått en god start på Jekta, og har også egen nettbutikk. Bonord-medlemmer får 5 prosent bonus på alt det de handler, forteller butikksjef Trond-Magne Hansen.

– Vi selger for det meste hybridsykler. Det er el-sykler med god demping hvor du får plass til gode, brede vinterdekk. Vi fører anerkjente sykkelmerker og har det du trenger av utstyr ved siden av, forteller butikksjef Trond-Magne. Og forteller at de som skal ha seg «sykkelpakke» for sommer- og vinterbruk, i snitt investerer for rundt 40.000 kroner. Da får de et godt og slitesterkt produkt, som Bikeriet hjelper til med å vedlikeholde.

– Vi har eget verksted i Bikeriet hvor vi skifter dekk og gjør teknisk service på syklene foran hver sommer- og vintersesong. Her kan vi også drive feilsøking og gjøre reparasjoner, forteller Trond Magne.

For de som ennå ikke er overbeviste vintersyklister, så arrangerer Bikeriet jevnlig kurs i vintersykling.

– Det er bare å følge med på Facebook-­siden vår!

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.