Gå til hovedinnhold
Inspirasjon Reportasje

Tilgjengelig hyttedrøm

Ikke alle har råd til egen hytte. Men Den Norske Turistforening (DNT) tilbyr over 500 hytter, der prisen for overnatting er lav, men opplevelsene ofte er storslagne.

HVA

Maistua lar seg lett anbefale til dem som ikke har tidligere erfaring med DNT-hyttene, og som dermed kvier seg for å legge ut på lange og krevende turer til hytter med mer øde plassering. Maistua ligger sentrumsnært, uten at turopplevelsen er mindre spektakulær.

HVORFOR

Maistua eies og drives har Harstad Turlag, som er en del av DNT. Dette var opprinnelig en radiolinkstasjon, men er i dag en perle. Hytta ble gjort ­nasjonalt kjent i TV-programmet «Eventyrlig oppussing», og var da omtalt som «Norges minst besøkte turisthytte».

HVOR

Medkila er et enkelt utgangspunkt for turen til Maistua. Da venter det en tur på to kilometer og 250 høydemeter i et middels vanskelig terreng. For de fleste tar det mindre enn tre kvarter å komme seg opp til turmålet som gir en praktfull utsikt over Vågsfjorden.

HVORDAN

Maistua har fire sengeplasser, og du kan reservere hele hytta gjennom å gjøre avtale med turlaget. Sjekk på nettet om mulighetene for både denne og de øvrige DNT-hyttene som kan gi deg muligheter for turopplevelser du kanskje ikke visste at du kunne gjennomføre.

NÅR

Maistua er tilgjengelig hele året. Selv om vinteren er stien godt merket, men på visse tider av året kan det være lurt med brodder eller truger. Utenfor Maistua vil du finne en «iglo» som alltid er åpen, og som byr på ly for vind og vær – og samtidig mulighet til å nyte stjernehimmelen.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.