Gå til hovedinnhold
4. april 2022 Medlem og partner Nyheter Partner

Totalleverandøren for hus og hjem

Bonord har inngått partneravtale med Bohus Tromsø og Bohus Finnsnes. Bevisst satsing har gjort bedriften til en totalleverandør av varer og tjenester for hus og hjem.

Ørjan Sandvik Hansen fra Bonord og Lars Berg i Bohus med håndtrykket som sikrer avtalen mellom Bonord og Bohus.

Bonord har inngått partneravtale med Bohus Tromsø og Bohus Finnsnes. Bevisst satsing har gjort bedriften til en totalleverandør av varer og tjenester for hus og hjem.

– Hos oss kan du få hjelp til både interiørdesign og innredning, enten det kun gjelder et rom, en hel leilighet eller en hytte. Vi driver også med boligstyling før salg, forteller Mariann Nicolaisen som er selger i Bohus Tromsø. Hennes partner, Lars Berg, eier selskapet bak de to Bohusavdelingene i Tromsø og på Finnsnes.

Mariann Nicolaisen hjelper deg å finne løsninger for enhver smak og lommebok. Varehuset er stort på for eksempel baderom og lamper.

Eventyrlig vekst

– Vi tok over her i 2013, i lokalene som tilhørte møbelforretningen Jønsson på Langnes. Da var møbelmarkedet nede i en bølgedal, forteller Berg.

De siste to årene har varegruppen hus og hjem hatt en helt eventyrlig vekst. Svært mange har valgt å fornye hus og hytter når muligheten for avveksling gjennom reise ikke har vært mulig på grunn av pandemien.

– Forskjellen nå er vel at alle vil skille seg ut. Ingen kommer inn og kjøper en hel utstilling lenger. De vil gjerne ha sin egen unike vri. Gamle møbelhandler Jønsson fortalte meg at han kunne bestille en hel container med 1000 identiske lenestoler, og så selge dem ut i full fart. Hadde vi gjort det samme hadde vi brukt årevis på å selge dem. Sånn fungerer ikke markedet lenger.

Kommer hjem og ordner opp

I den 3000 kvadratmeter store utstillingen i Tromsø finner du egen sengeavdeling, egen avdeling for solavskjerming, du finner diverse husgeråd til alle husets rom, og selvsagt omfattende utstillinger av møbler i alle varianter.

– Du får det akkurat slik du vil, og vi kan hjelpe til med alt. En kunde ønsket seg den eikepanelveggen bak utstillingen som sto sammen med møblene hun kjøpte. Så da dro vi hjem til henne og snekret en sånn.

Folk ønsker stadig mer hjelp til ­innredning. Både i idéfasen og rent praktisk. Ikke tilfeldig har Bohus Tromsø en hel avdeling med designinspirasjon fra Halvor Bakke som står bak fra TV-serien ­«Eventyrlig oppussing».

– Vi startet med å dra hjem til folk for å gi råd og designe i forbindelse med ­innredning for bare et år siden, og det markedet har tatt skikkelig av. Som ­totalleverandør kan vi bidra i hele prosessen fra idé til å fysisk montere komplett innredning, forklarer Nicolaisen.

Tusenvis av kvadratmeter med inspirasjon venter deg i Bohus sine butikklokaler.

God lokalkunnskap

Hemmeligheten bak Bohus sin suksess er kunnskapen om det lokale markedet.

– Du skulle ikke tro det, men markedet er ekstremt forskjellig fra sted til sted.

Kundene i Tromsø og kundene på ­Finnsnes etterspør helt forskjellige ting. Det vi kan si om Tromsø er at byen er veldig preget av at den samler folk fra alle mulige steder – og fra hele verden. Når det gjelder det den vanlige tromsøkunden etterspør, så samsvarer det helt med at byen kalles «Nordens Paris». Mange er bevisste på de siste nyhetene og det urbane uttrykket, gjerne med en personlig vri.

Bohus er det varehuset med størst lagerkapasitet nasjonalt, slik at leveringstiden på standard varer er ned mot en uke. For ting som må spesiallages tar det selvsagt betydelig lengre tid.

Skandinavisk design

– Vi er stolte av å føre mange ­skandinaviske merkenavn. Vi ser også at ­etterspørselen etter norsk design, og ikke minst betalings­viljen for bærekraftige produkter, er stor. Men vi må understreke at vi er et våre varehus er for alle segmenter. Både for førstegangsetablerere som etterspør rimelige løsninger – de har jo gjerne brukt alle pengene sine på å kjøpe bolig, og for de som har økonomi til å betale for eksklusiv design.

Lars Berg er begeistret for å bli partner med Bonord. Det er ikke tilfeldig. Han begrunner partnerskapet med at han rett og slett liker det Bonord holder på med.

– De har en fremoverlent direktør med gode og konkrete forslag for å finne gode løsninger for ungdom i det håpløse boligmarkedet vi har i Tromsø i dag. Det gir ingen mening at du må over en million i egenkapital for å få deg en bitteliten leilighet. I tillegg er Bonord lokalt forankret. Vi er opptatt av å bevare kjøpekraft i regionen. Det betyr at lokalt eierskap og ­samarbeid med lokale leverandører er viktig for oss. Dessuten er det vel naturlig for en ­leverandør av boliger å være partner med en som kan innrede dem, smiler Berg.

Bonord-medlemmer får 5 prosent rabatt på alle varer til ordinær pris på Bohus, i tillegg til 5 prosent kjøpebonus. Bohus Tromsø har 22 og Bohus Finnsnes har seks engasjerte ansatte som kan hjelpe deg til å lage ditt drømmehjem.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.