Gå til hovedinnhold
21. juni 2022 Kjøkkenveien

Tradisjonsrik søtsak

Panna cotta er blant våre mest populære og tradisjons­rike desserter. Direkte oversatt fra ­italiensk betyr «patta cotta» kokt fløte, og dessertretten stammer fra den italienske regionen Piemonte. Så forferdelig original kan den vel ikke sies å være, for du finner varianter av denne puddingen i nesten alle deler av verden. Noen er enkle, andre mer avanserte, enten vi snakker om den norske råmelkspuddingen, karamellpuddingen eller den litt mer avanserte Creme Brûlée.

Med én liter fløte skal du ha nok til åtte små porsjoner.

  • 140 gr sukker
  • 1 liter kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 2 gelatinplater

Du begynner med å legge gelatinplatene i kaldt vann. Skrap vaniljestanga rein for vanilje. Varm opp fløten, men ikke la den koke, og rør inn sukker, vanilje og ­gelatinen. La dette kjøles til romtemperatur før du heller det over i egnede serveringsglass. Deretter venter du til den stivner. Dette kan ta 3-6 timer.

Til slutt tilsetter du det du ønsker av farge og smak; jordbær og jord­bærsaus, for eksempel.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.