


Hverdagsfesten
Du kan gjerne føle at oppgaven er håpløs hvis du blir bedt om å servere en middag som både er trendy, smaksrik og sunn – og som i tillegg er rask å tilberede. Men med en fiskeburger kan du score på alle suksessfaktorene!

Identitetsmarkøren

Kjærlighet på pinner
Pinnekjøtt er en av de aller vanligste rettene som serveres i Norge på julaften. Opprinnelig kommer juleskikken fra Vestlandet, men…

Noe godt i gjære
Hvis du har lyst til å gjøre noe helt nytt på kjøkkenet, kan tiden være moden for å prøve seg på fermentering.

Smaken av overflod
Når tilgangen på norske epler er så god som på denne tiden av året, er det tid for eplepai! Eplekake lager man året rundt, men eplepaien tilhører høsten.

Kjemper for matlyst
«Alt kan grilles» heter det i reklamen, men når det kommer til stykket griller vi ikke hva som helst: De…

Tradisjonsrik søtsak
Panna cotta er blant våre mest populære og tradisjonsrike desserter. Direkte oversatt fra italiensk betyr «patta cotta» kokt fløte, og…

Fruktig fristelse
Den er vanlig å servere til kaffen, men også som dessert – og da gjerne lunken, med vaniljeis til. Vaniljekrem,…

Røkt hverdagsfest
Røyking ble i sin tid utviklet som en metode for konservering, den gang man tok de fleste metoder i bruk…

Julesmak på en pinne
De aller fleste har sterke følelser knyttet til julemiddagen. De handler ikke nødvendigvis om smaken i seg selv. Følelsene har…

Brune pinner
Flere av de tørre kakene vi pleier å bake til jul har for mange «overlevd seg selv», og det er…

Omstridt og trendy
■■■ Holdningene vi har til mat og begrunnelsene vi bruker for hvilken type mat vi spiser, skapes av veldig mange…

Pikekyss med egen vri
Du kan utmerket godt servere søte fristelser, selv om gjestene er allergiske mot egg – eller for den saks skyld…

Pasta med ting og tang
Utstyrt med lange støvler og en stor, skarp kniv, har plutselig kokk Bengt Gøran Thorbjørnsen sanket middag til en liten…

En ny sjokoladefavoritt
Sjokoladekaka som påstås å ha sitt opphav fra Kafe Sting i Stavanger, har etter hvert blitt veldig populær. Selv har…

Lammenam!
■■■ Tradisjonelt har de aller fleste matvarene sine sesonger, og disse er som regel knyttet til tidspunkter for vekst og…

Krum tradisjonsbærer
De færreste lager i dag sju sorter julekaker på egen hånd. Utvalget i butikkene er blitt så godt at de…

En vegetarisk julemiddag
De siste årene har fokuset rundt vegetarisme og veganisme vokst kraftig, og mange velger et kjøttfritt kosthold av hensyn til…

Bokna braksuksess
■■■ Både lutefisk og boknafisk er «moden fisk» og begge har opparbeidet seg en voldsom popularitet. Men mens lutefisken forbindes…

Fargerik fristelse
Knapt noe er så enkelt og likevel så godt, som friske bær – som dessert eller som kos når du…

Rød revansje
■■■ Poteten er vår mest undervurderte råvare – og historisk sett er den sannsynligvis også vår aller viktigste matvare. Opprinnelig…

Sorbet, den perfekte forfriskningen
Det er ikke vanlig å lage iskrem eller sorbet selv. Grunnen til dette er at de færreste har egen ismaskin,…

I just called to SEI I love you
■■■ Alle med tilknytning til den nordnorske kysten, har sine minner om sei. Småseimølje! Du og dem du er glad…