Gå til hovedinnhold

Fastprisavklaring

Ved fastprisavklaring kunngjøres boligen for Bonord sine medlemmer etter at den er solgt. Melding om forkjøpsrett innen fristen er bindende, og du plikter å overta boligen hvis ingen med bedre ansiennitet enn deg har meldt seg innen fristen.

Utlysning av enhet på fastpris

Boligen legges ut på det åpne markedet uten å ha vært utlyst på forkjøpsrett for Bonord sine medlemmer.

Budrunde

Budrunden går som normalt. Selger aksepterer et bud.

Utlysning av forkjøpsrett på fast pris

Når selger har akseptert pris og vilkår fra en kjøper, legges boligen ut på Bonord sine nettsider her med en frist på 9 dager hvor Bonord-medlemmer/forkjøpsrettberettigede kan gjøre krav på boligen.

Melde forkjøpsrett

Medlemmer som er interesserte i boligen melder forkjøpsrett. Du må ha vært medlem fra dagen før budet blir akseptert hos megler for å kunne bruke forkjøpsretten. Meldingen er bindende. Det betyr at man er forpliktet til å overta boligen hvis ingen med lengre ansiennitet har meldt seg innen fristen løper ut.

Du må også legge ved en finanseringsbekreftelse sammen med meldingen om forkjøpsrett. Denne skal ikke være eldre enn 3 måneder. Du kan melde forkjøp fra Min Side enten i app eller fra PC.

Interessenten med best ansiennitet trer inn i kjøpsavtalen til samme pris og vilkår som selgeren har akseptert. Kjøpet er forpliktende.

Faktura

Faktura for avklaring forkjøpsrett trer kun i kraft hvis forkjøpsrett benyttes, og sendes da direkte til medlemmet som benytter forkjøpsrett.

Prisliste finner du her

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.