Gå til hovedinnhold

Forhåndsavklaring

Ved forhåndsavklaring utlyses boligen på forkjøpsrett for Bonord sine medlemmer før boligen er solgt. Pris er da ikke satt, og du kan derfor melde interesse for boligen innen fristen uten at det er bindende.

Forhåndsavklaring

Boligen legges ut på Bonord sine sider her med en tidsfrist på 9 dager for medlemmer å melde sin interesse.

Melde forkjøpsrett

Du kan melde din interesse på Min Side under «boliger på forkjøpsrett.»
Hvis du ikke allerede er medlem på dette tidspunktet, kan du fremdeles melde deg inn og bruke forkjøpsretten innen fristen løper ut. Meldingen er ikke bindende på dette stadiet. Du kan melde deg inn her.

Meldefrist utgår

Etter meldefristen går ut, tar vi kontakt med alle som har meldt interesse og forteller hvordan de ligger an på listen over alle som har meldt interesse.

Bolig legges ut for salg

Boligen kan legges ut for salg både før og etter frist for forkjøpsrett utgår. Om du som medlem ønsker visning, må du ta kontakt med ansvarlig megler før meldefristen utgår for å få tidspunkt for visning.

Solgt

Når boligen er solgt, og vi mottar solgtmelding fra megler, tar vi kontakt med alle som har meldt sin interesse. Den med lengst ansiennitet vil få tilbud om å kjøpe boligen med de allerede satte vilkår – som solgtpris og overtakelsesdato. Medlemmet må nå ta stilling til om det ønsker å benytte seg av sin forkjøpsrett, og svaret er bindende. Om medlemmet ønsker benytte sin forkjøpsrett, trenger vi en finansieringsbekreftelse fra på salgssum inkludert felleskostnader.

Takker medlemmet nei, går tilbudet videre til den med nest lengst ansiennitet.
Om ingen ønsker benytte seg av forkjøpsretten, går boligen til opprinnelig kjøper.

Faktura for utlysning av forkjøpsrett vil går til medlemmet som benytter seg av sin forkjøpsrett. Om ingen medlemmer benytter sin forkjøpsrett, belastes denne opprinnelig kjøper.

Prisliste finner du her

 

 

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.