Gå til hovedinnhold

Storbysamarbeidet

Gir deg som medlem av Bonord tilgang på boliger over hele landet.

Ønsker du å kjøpe bolig andre steder i landet?

Gjennom ditt medlemskap i Bonord har du forkjøpsrett på over 90.000 boliger i de største byene i Norge.

Dette er et samarbeid mellom boligbyggelagene Bonord i Hammerfest, Tromsø og Harstad, Nobl i Bodø, TOBB i Trøndelag, Bate i Stavanger, Usbl i Oslo, Vestbo og BOB i Bergen.

Samarbeidet gir en enorm fordel for førstegangskjøpere som flytter hjemmefra og vurderer å etablere seg i en annen by, i et presset boligmarked.

Når inngikk vi avtale med de ulike boligbyggelagene i Storbysamarbeidet?

  • 01.10.2008 Startet samarbeidet mellom Usbl, Bate, Vestbo og Bonord.
    Ansiennitet beregnes fra når de enkelte tiltrådde samarbeidet.
  • 01.05.2009 ble TOBB med i samarbeidet.
  • 01.07.2012 ble Nobl med i samarbeidet.
  • 01.09.2017 ble BOB med i samarbeidet.

Ser du etter bolig i en av disse byene får du ansiennitet fra da samarbeidet ble inngått, hvis ditt medlemskap er eldre enn aktuell dato.

Dersom du benytter deg av forkjøpsretten og får den boligen du ønsker i en annen by, må du også bli medlem i boligbyggelaget hvor boligen er tilknyttet. Du beholder din ansiennitet i eget boligbyggelag.

Les også: Marcus Øien og samboeren Kari Krogh benyttet seg av medlemskapet i Boligbyggelaget NOBL (Bodø) og fikk leiligheten de ønsket i TOBB sitt prosjekt på Lilleby.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.