Gå til hovedinnhold

Økonomi og forretningsførsel

Vi hjelper deg med alle oppgaver slik at du kan være trygg på at økonomien er i orden

Drift av boligselskapet

Det er styret som er ansvarlig for boligselskapets drift og økonomi. Vi vet at dette ansvaret kan være overveldende. Derfor kan våre rådgivere hjelpe med å ivareta alle oppgavene styret i et boligselskap har i løpet av året. Alt et styre må gjøre kan vi hjelpe deg med. Sett bort alt eller la oss hjelpe deg med det du har behov for.

Bonord hjelper styrene i boligselskaper med effektiv og profesjonell økonomisk forvaltning. Dette gjør vi ved å tilby markedets beste og mest tilpassede, økonomiske tjenester for boligselskaper gjennom forretningsførsel, rådgivning og tilgang til de beste produkter og tjenester fra våre samarbeidspartnere.

Våre hovedmål er å:

 • Sikre økonomisk trygghet.
 • Sikre de fysiske verdiene.
 • Bidra til et godt bomiljø og kommunikasjon mellom styret og beboere.
 • Sikre godt og effektivt styrearbeid gjennom moderniserte hjelpemidler.

Våre basistjenester:

 • Regnskap fra A til Å.
 • Webbasert styreportal som styringsverktøy.
 • Deltakelse på generalforsamling og årsmøte.
 • Være en relevant sparringspartner for styret i den daglige driften.

For å trygge økonomien og beboerne hjelper vi også med andre typer oppgaver som å utarbeide likviditetsbudsjett eller bistå med finansiering av fellesgjeld.

Hverdagen som styreleder blir enklere hvis du velger Bonord. Hos oss får du gode og gjennomprøvde elektroniske systemer samt at Bonord er den organisasjonen i regionen med den bredeste kompetansen innen boligforvaltning.

Vi tilbyr også det nettbaserte verktøyet Styreportalen og Min Side, som er utviklet for å gjøre styrearbeidet enklere og mer effektivt.

Styreportalen lar deg blant annet behandle fakturaer og kalle inn til møter elektronisk, få oversikt over forsikringssaker og gir deg tilgang til beboerlister og ditt boligselskaps regnskap og arkiv. I tillegg er det verktøy for hele prosessen rundt generalforsamlingen og årsmøtet, som forenkler din styrehverdag.

Våre trygge økonomiske ordninger

For sameier – Forskutterte felleskostnader

Hvordan hindre at manglende betaling fra beboer påvirker sameiets kjøpekraft? Forskutterte felleskostnader er løsningen som sørger for at pengene kommer på konto. Vi kan bomiljø. Gjennom Forskutterte felleskostnader tar Bonord ansvar for hele innkrevingsprosessen fra A til Å. Forskutterte felleskostnader gjør at månedlige felleskostnader vil overføres til dere uavhengig om seksjonseier har betalt eller ikke. Gjennom dette Bonord-produktet blir handlefriheten til styret sikret. Med andre ord: en bekymring mindre i styrearbeidet. Forskutterte felleskostnader er et kvalitetsstempel for ditt sameie

For borettslag – Garanterte felleskostnader

Hvordan hindre at manglende betaling fra beboer påvirker borettslagets kjøpekraft? Garanterte felleskostnader er løsningen som sørger for at pengene kommer på konto. Vi kan borettslag. Gjennom Garanterte felleskostnader tar Bonord ansvar for hele innkrevingsprosessen fra A til Å.

Garanterte felleskostnader gjør at månedlige felleskostnader overføres til konto uavhengig av om andelseier har betalt eller ikke – Bonord overtar risikoen.

Gjennom dette Bonord-produktet blir borettslaget også tatt opp i en sikringsordning. Dette er et fundamentalt behov dersom et eventuelt tvangssalg ikke dekker utestående beløp. Garanterte felleskostnader er et kvalitetsstempel for ditt borettslag!

Individuell Nedbetaling av fellesgjeld (IN)

Individuell Nedbetaling av fellesgjeld (IN) vil si at hver andelseier selv kan velge om denne helt eller delvis vil betale ned sin andel av borettslagets fellesgjeld.

Fellesgjeld er den gjeld som borettslaget har til lån giver og som andelseieren ikke har noe personlig ansvar for. Dette er en ordning som gir økt fleksibilitet og som ivaretar mangfoldet i borettslaget. Ved salg av andelsleiligheter der borettslaget tilbyr IN kan dette virke positivt for kjøpere siden dette gir økt fleksibilitet til eierne i borettslaget.

Fordeler med ordningen:

 • Fleksibilitet
 • Lavere månedlige felleskostnader
 • Fortrinn ved salg av andelsleiligheter
 • Lønnsomt
 • Styrker dagens borettslagsmodell
 • Vi sikrer en trygg IN-ordning gjennom krav til at borettslaget må være medlem av Garanterte felleskostnader.

Flere artikler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier. Du kan lese mer om dette under våre personvernerklæring. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.